duminică, 29 septembrie 2024

The Economist: Ucraina și Occidentul trebuie să recunoască că pierd!

„Dacă Ucraina și susținătorii săi occidentali vor să cîștige, trebuie mai întîi să aibă curajul de a recunoaște că pierd. În ultimii doi ani, Rusia și Ucraina au dus un război costisitor de uzură. Acest lucru este nesustenabil.

Cînd Volodymyr Zelensky a călătorit în America pentru a se întîlni cu președintele Joe Biden săptămîna aceasta, el a adus un „plan de victorie”, care se așteaptă să conțină o nouă cerere de arme și bani. De fapt, Ucraina are nevoie de ceva mult mai ambițios: o schimbare urgentă de strategie” scrie ziarul britanic The Economist.
„Ucraina trebuie să-și schimbe urgent strategia. Oamenii din țară s-au săturat de război. Există un decalaj tot mai mare între victoria totală pe care mulți ucraineni spun că o doresc și dorința sau putința lor de a lupta pentru ea.
Oboseala se instalează și în străinătate. Dacă Zelensky continuă să ignore realitatea insistînd că armata Ucrainei poate recîștiga toate pămînturile ocupate de Rusia din 2014, el va înstrăina susținătorii Ucrainei și va diviza și mai mult societatea ucraineană. Indiferent dacă Trump cîștigă sau nu în noiembrie, singura speranță este menținerea sprijinului american și european(…)
Indiferent cît de mult ar vrea Zelensky să alunge Rusia din toată Ucraina, inclusiv din Crimeea, el nu are nici oamenii, nici armele pentru a face acest lucru, nici el, nici Occidentul nu ar trebui să recunoască pretențiile Rusiei asupra teritoriului. în schimb, ar trebui să păstreze reunificarea ca o aspirație viitoare”, menționează cunoscuta publicație britanică.
(inpolitics)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu