marți, 25 iunie 2024

EURO 2024! Două remize albe și o situație rar întâlnită în fotbal!

 

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor 0-0. Anglia s-a calificat în optimi de pe primul loc, cu 5 puncte.
După aceste rezultate, s-au aflat alte două țari calificate în optimi. Este vorba de Danemarca și Slovenia, naționale care se alătură listei din care mai fac parte Austria, Anglia, Franța, Olanda, Spania, Germania, Portugalia, Italia și Elveția.
Cele două remize albe au dus la o situație total inedită. Concret, Slovenia și Danemarca au încheiat la egalitate perfectă.
Primul criteriu de departajare e rezultatul din meciul direct (1-1), apoi golaverajul (ambele zero), apoi numărul de goluri marcate (ambele câte două). Astfel, s-a ajuns la situația rară în care s-au aplicat criteriile de departajare doar între cele două echipe.
Danemarca și Slovenia au fost la egalitate și la numărul de cartonașe (6 galbene de fiecare), iar detaliul care a făcut diferența a fost poziția ocupată în clasamentul preliminariilor, ultimul criteriu prevăzut în regulamentul UEFA!
Deoarece Danemarca a câștigat Grupa H, în timp ce Slovenia a încheiat pe doi, culmea, tot în aceeași grupă, scandinavii au încheiat deasupra în clasamentul de la EURO.

Grigore Ciascai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu