vineri, 19 iulie 2024

O RETROSPECTIVĂ DE SUFLET

Unii din generațiile mai tinere sau din cele care se vor naște când noi nu vom mai fi și când vor fi interesați de creația unui anumit scriitor, fie acesta consătean, rudenie, coleg, colaborator etc, nu vor întreba despre X scriitorul că pe unde a umblat, că cu cine s-a întâlnit și cu cine a stat la masă la așa zise " tabere", "festivaluri" sau întruniri literare denumite altfel, când la majoritatea dintre acestea invitații doar cât că întind mâna după distincții( premii și diplome) , uneori toată năvala primind același fel de diplome, indiferent care sunt mai buni, sau mai puțin buni dintre ei, de-a valma ca sărmanii la pomană după cozonac, indiferent de care ce scrie, sau fără nicio legătură cu literatura, doar că sunt prieteni cu organizatorii, ci îi vor aprecia după creație.

În acest sens vă prezint prestigioasa revistă Caiete Silvane, care mi-a publicat unele poezii ( din 2021 încoace) în 6 numere.
Toată stima și considerația mea acestei faimoase reviste condusă de personalități din elita culturală a țării.

VASILE DAN MARCHIȘ, ofițer de presă la Liga Scriitorilor din România

10 comentarii:

  1. ... in continuare,se pare ca prostalaul nu realizeaza cat este de penibil, era bun la canal

    ...greu cu un asemenea tupeist ordinar de doua parale, se vede ca nu a invatat nimic nici de la scoala, nici de la viata, vai steaua lui.

    ...nu ma mai deranja mai trichi flichi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasile Dan Marchis19 iulie 2024 la 14:12

    Ștoc de poezie la codrean, nu? Păi, arată-mi și dumneata o poezie nouă măcar (din creație proprie) publicată de 2 ani încoace undeva, într-o revistă de prestigiu dintre cele de mai jos, în care eu sunt publicat cu peste 120 poezii, sau și în alta/altele, că nu mă deranjează cum îmi trimit sute de scriitori săptămânal fel de fel de creații.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ce calitate sa-ti trimitem creatiile?Mai...trompeta hodorogita,tu ai baut carbit cred.

      Ștergere
  3. Trebuie sa fii CRETIN sa scoti carte noua in 2024 iar pe ultima coperta sa pui cuvintele lui Ion Burnar, mort si transformat in oale si ulcele! Deci, VeDeM, tu chiar esti cretin! Nu stii ce inseamna? Adica prost, fara scoala, tupeist, miss lizy, bolnav psihic, femeiusca! Noi, prietenii maramureseni ne veselim de tine, ha, ha, ha, ha, ha, ha! Nu pot sa ma opresc din ras! Analfabetule poet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi tura-vura de tont fără scrupule, de când ai tu dreptul să faci reguli la referintele critice care le-a făcut maestrul BURNAR la cartea mea și la alte poezii care au aparut într-un nou volum însă distinsul poet Ion Burnar, n-a apucat să-l vadă? Măi nulitate întruchipată, dacă vreau o lipsesc în frunte recenzia aceea deoarece este făcută la cartea mea, nu te frece pe tine strechea invidiei că ce fac eu, ai înțeles măi nemernic ordinar? Pe mine nu mă comandă nimeni, tont cu diplomă ce ești. Ai înțeles?

      Ștergere
  4. ....iar poetul lui tigae
    a facut-o ... tot de oaie.

    -vai,vai menestrel tulburel

    RăspundețiȘtergere
  5. Vasile Dan Marchis20 iulie 2024 la 08:19

    Denigratorii și defăimătorii răutăcioși și cuprinși de strechea invidiei sunt anihilați. Ha,ha,ha,ha! Doar cei care la poezie sunt varză, pe care nu-i publică nimeni în reviste de prestigiu, decât în unele publicații doar pe cunoștințe, au mai ajuns în disperare de cauză să cârcotească fără noimă sub anonimat pe acest blog, ha,ha,haha!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai cufuritule care faci pe tine, caricatura de om, sclipici, lipici, scai -tu nu ai denigratori, eventual prieteni, care-ti spun sa mergi cioban la stana, dupa calificarea si talentul tau!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ajutor de cioban intai sa vedem daca face fata ca de puturos e puturos chiulaul,ar manca bine si ar munci deloc...asta l-ar prinde sigur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasile Dan Marchis21 iulie 2024 la 14:54

      Măi tura-vura de tont fără scrupule, de când ai tu dreptul să faci reguli la referintele critice care le-a făcut maestrul BURNAR la cartea mea și la alte poezii care au aparut într-un nou volum însă distinsul poet Ion Burnar, n-a apucat să-l vadă? Măi nulitate întruchipată, dacă vreau o lipsesc în frunte recenzia aceea deoarece este făcută la cartea mea, nu te frece pe tine strechea invidiei că ce fac eu, ai înțeles măi nemernic ordinar? Pe mine nu mă comandă nimeni, tont cu diplomă ce ești. Ai înțeles?

      Ștergere