miercuri, 14 august 2024

EDITORIAL - Statul și poporul



Nu odată am spus că statul român este cel mai mare dușman al poporului român.

Nu o dată am spus că statul român este cel mai mare hoț al poporului român.

Statul român conduce prin cele trei organizații criminale (președinție, parlament, guvern), o nație pe cale de dispariție. Din cauza celor care au condus țara, din marea Dacie a mai rămas doar ceea ce avem acum și nu degeaba Nicolae Iorga spunea că „Suntem singura țară din lume care se învecinează cu același neam”.

În cei peste 2000 de ani nu am avut 10-15 conducători care să-și iubească poporul. Bunii conducători și-au dat viața pe câmpurile de luptă să aibă ce vinde, ce distruge odioșii conducători de azi.

Niciodată țara nu a fost îndatorată ca acum și pe protejații statului, poliție, jandarmerie, justiție tot nu-i săturăm.

Din agricultură n-a prea rămas nimic. Coborâm la sapa de lemn. Industria au urcat-o-n barje de plângea Dunărea.

Învățământul îl duc spre analfabetism. Carte nu se mai învață, preocupați fiind conducătorii de educația sexuală, mai ales.

Sănătatea este în comă. Doctorii au uitat de jurământul depus și din a-l salva pe om cum le este menirea, aleg varianta să-l omoare. Vezi cazurile din idioata pandemie când scriau pe certificatele de deces, „Covid-19”, pentru toate bolile, chiar și la accidentale de circulație, să nu mai zicem de cazul „Spitalului Pantelimon”, acum.

Deci, doctorii statului român omoară oameni pe bani.

Toate nemerniciile și idioțeniile celor care ne-au dus pe ultimile locuri în Europa și în lume se datorează odiosului politic. Politicul s-a introdus în toate sferele de activitate. Nimic nu a rămas ne „ars” de ucigașul politic.

Presa, „câinele de pază al societății”, a fost acaparată și ea de fenomenul politic și ca să abată atenția de la neregulile politicului o țin „danga-langa”, seară de seară, cu analize despre crime. Coborâm în iad și presa ne bălăngăne cu crime la care nu vom afla niciodată cine este criminalul. Asta din cauza odioasei justiții. Am devenit țara crimelor perfecte.

Hoții partidelor fug din țară să nu fie condamnați și statul nu face nimic pentru a-i aduce acasă, ai judeca, ai condamna și a recupera furtul, jaful.

A fost o pandemie când statul român a ucis oameni. A venit războiul din Ucraina, s-a terminat cu pandemia. Apar crime și în loc ca justiția să fie lăsată în pace să lucreze la rezolvarea cazului, presa se ocupă ea de justiție, dar o face pentru că este a statului de-acum și  statul trebuie lăsat să ne fure, să ne umilească, să ne împrumute, să ne nenorocească.

Marea problemă acum a presei statului odios este această mare fâsâială cu mărirea pensiilor. Seară de seară se măresc pensiile că până la urmă săracii pensionari nici nu mai pot cheltui atâția bani. Statul ne împrumută, iar presa ne spune că începând cu 1 septembrie se va da drumul la butoaiele cu miere și peste poporul român va curge fericirea.

Punem pariu că va fi o mare fâsâială?

A creat odiosul stat aceste venituri speciale unde dă bani (nejustificați) unei anume pături, pătura protectoare a statului hoț, bani ce efectiv nu se pot cheltui. Râd toate țările lumii de noi și nu pot înțelege ce este cu această nenorocită procedură statală.

Să tai o mână, să scoți un ochi președintelui, șefului parlamentului, șefului guvernului și nu se va atinge să rezolve omenește această eroare șo oroare a veniturilor speciale.

Nu pomenesc și nu discută de așa ceva, dar prin gurile de tun (presa cumpărată și bine plătită) și lichele odioase, zi de zi mint poporul cu veniturile uriașe de la 1 septembrie înainte.

Cine a muncit și a învățat carte este dușmanul statului și trebuie „pedepsit” printr-un venitul lunar de toată mizeria, cât să stea la limita sărăciei.

Unui medic cu peste 40 de ani vechime idiotul stat îi dă de cheltuit pe zi (pentru chirie, plata utilităților și medicamente) cca 90 de lei, iar unui protejat de-al lui, de-al statului nemernic, îi dă de cheltuit cca 10 000 de lei pe zi, ba, mult peste această cifră.

Și asta pentru că avem o conducere social-democrată aliată cu o imitație de liberalism. Asta numai și numai ca poporul să fie mereu jefuit.

Și seară de seară se abate atenția de la tragedia spre care ne îndreptăm discutând despre crime la care nu se va ști care este criminalul, când, de fapt, adevăratul criminal al poporuui român fiind însuși statul care-l distruge.

 

Puiu RĂDUCAN

14082024-B. Olănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu