marți, 13 august 2024

Ucraineni fugiți de încorporare, salvați de salvamontiștii maramureșeni!

Salvamontiști și poliţişti de frontieră români au recuperat din Munţii Maramureşului trei cetăţeni ucraineni care trecuseră graniţa în România, a informat marți, 13 august 2024, Salvamont Maramureș.

„Acţiunea s-a derulat azi-noapte iar salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureş s-au aflat in Munţii Maramureşului, zona Vf. Pop Ivan (1.937 metri) pentru găsirea şi extragerea a trei cetăţeni ucraineni de 38, 32 şi 31 de ani rătăciţi, extenuaţi, fără provizii şi apă, iar unul dintre ei fiind in imposibilitatea de a se mai deplasa din cauza durerilor", a declarat directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga, potrivit Agerpres.
Conform șefului Salvamont Maramureș, acţiunea de salvare din munți a durat mai bine de 8 ore. Apelul de urgenţă a venit în apropiere de miezul nopţii de luni spre marți.
La acțiunea de salvare au participat patru salvatori montani care au făcut echipă cu colegii de la Poliţia de Frontieră din comuna Poienile de sub Munte, structura din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei.
Șeful Salvamont Maramureș a precizat că bărbații ucraineni au fost coborâţi în siguranţă de pe munte şi au fost predaţi autorităţilor din România.

Gr. Ciascai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu