vineri, 6 septembrie 2024

IL LUCE: „Suntem pe drumul cel bun...”. Kosovo- România 0-3!!!

Echipa noastră a intrat direct în războiul cu Kosovo desfășurat pe stadionul din Pristina. Că numai război se poate numi o confruntare în care sunt angrenați vro 30 de români, jucători, antrenori, staff și câțiva oficiali, contra a 14.000 de adversari, cei din tribune fiind mult mai agresivi decât jucătorii din teren.

Dovadă că ne-au huiduit copios Imnul apoi, când au constatat că au pierdut partida, au început să pătrundă „fără număr” în terenul de joc așa cum nu prea s-a mai văzut pe un stadion european.
Ne-au huiduit Imnul Național ca răspuns la comportamentul unui grup de suporteri români care, la precedenta partidă de la București pentru calificare la Euro 2024 au afișat un banner cu mesajul „Kosovo e Serbia”. Și eu cred exact același lucru, dar asta nu înseamnă să ne afișăm ideile pe un stadion de fotbal, chiar dacă avem dreptate.
Ne-au pedepsit și uite așa au rămas fotbaliștii noștri singuri în fața spectatorilor kosovari veniți în număr mare ca să își ia „revanșa” în tribune că în teren...
Fără îndoială echipa noastră a făcut un meci bun, chiar foarte bun pe alocuri, a arătat că a acumulat experiență după europeanul de fotbal, că are jucători de valoare, capabili și dornici de luptă, inteligenți în joc.
Sigur că nu trebuie să-l ridicăm în slăvi pe legendarul Mircea Lucescu care, parcă intenționat, a alcătuit echipa din teren din jucătorii folosiți și de Edi Iordănescu. Spre cinstea lui, așa cum îl știm, după meci i-a pomenit laudativ pe antrenorii dinaintea lui.
Meritul său incontestabil este că a adus liniștea, siguranța și planul de abordare a fiecărei partide în funcție de specificul adversarului. S-au văzut și câteva scheme noi, cea cu venirea lui Mihăilă pe extrema dreaptă ca să fie mai aproape de Denis Man a fost o mare reușită, cei doi colegi de la Parma au creat derută prin apărarea gazdelor.
Jucătorii s-au dăruit, au luptat, au marcat, au și suferit în unele momente, au gestionat ca o echipă mare avantajul de pe tabelă, s-au lăsat dominați și au contraatacat cu tărie, cele două șuturi trimise în bară de Mihăilă fiind rodul acestor replici de succes.
Spre final s-au făcut și schimbările, că așa e frumos la un asemenea scor. Timp suficient să ne convingem că Pușcaș ar trebui să rămână deocamdată doar pe banca de rezervă apoi, după terminarea acestei prime acțiuni ale naționalei, să nu mai fie chemat la lot.
Mitriță, căruia Lucescu i-a întins o mână, a demonstrat că nu se poate integra în colectiv, că este un individualist de soi care crede că joacă singur pe teren. Sincer, nu-i prevăd un lung viitor în angrenajul gândit de noul antrenor.
Sunt multe lucruri bune reușite de jucătorii noștri. Cred că suntem pe drumul cel drept, că putem visa la calificări repetate, că ne putem comporta remarcabil în confruntări majore, că avem jucători capabili să readucă România în elita fotbalului mondial.
Golurile românilor au fost înscrise de Denis Man (min.40), Răzvan Marin (din penalty) în min.51. Drăguș în min.82.
Echipa de star a României: Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș
Rezerve: Târnovanu, L. Popescu – Manea, Ghiță, Alibec, Artean, G. Pușcaș, I. Hagi, Fl. Coman, D. Olaru, Al. Mitriță, D. Sorescu
Următorul meci al nationalei se va disputa luni, 9 septembrie, pe teren propriu, cu reprezentativa Lituaniei.

Cristi SOMEȘAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu