vineri, 20 septembrie 2024

Securitatea, exodul și Ortodoxia

Când Securitatea împreună cu agenturile străine sovietice, maghiare, franceze, germane si iugoslave, dădeau lovitura de stat din decembrie 1989, în România erau 23 de milioane de romani. La ultimul recensamant din decembrie 2022, mai eram doar 19 milioane. Iar pana azi cu siguranta au „luat-o la pas” si altii in cautarea „fericirii”. Dupa unele surse „neoficiale”, ar mai fi in prezent, undeva intre 16 si 17 milioane de romani. Fain-osag!

Pai cum vine asta? Simplu ca buna ziua…prin tradare – furt si vanzare de tara – înstrainare – falimentare – saracie – exod – probleme demografice – colonizare cu tot felul de colorati de rase, religii si mentalități diferite – si la final un 4 martie 2024 cu Klaus Iohannis sau Mutul nostru cel de toate zilele, primind Premiul European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020! Simplu – sigur – eficient…precum vaccinul împotriva Covid!

Pentru a înțelege mai bine, in politica ca si in medicina, trebuie sa identificam prima data cauzele. Cauze care au generat efectele pe care le traim de 30 si ceva de ani. Conform domnului profesor Corvin Lupu, „cârmaciul” Nicolae si-a semnat sentinta in anul 1982, cand la ordinul lui, are loc penetrarea deplina a Securitatii în Comertul Exterior. Atunci se infiinteaza ICE Dunarea – de fapt o unitate a Securității, care dirija si controla absolut toate exporturile Romaniei. Totii directorii si sefii de intreprinderi de comert exterior, erau ofiteri acoperiti ai Securitatii. Banii proveniti din export, adica valuta forte, nu intrau in contul intreprinderilor de Stat, ci in alte conturi paralele ale Securitatii. Tot dl profesor Corvin Lupu in cartea sa „Tradarea Securitatii”, explica pe larg fenomenul. Din informatiile domniei sale, in conturile secrete ale Securitatii, controlate de ofiteri acoperiti din comertul exterior, in decembrie 1989 se aflau in jur de 30 si ceva de miliarde de dolari! Iar in Portul Constanta, in acelasi decembrie sângeros, se afla marfa facturata de aproximativ 8 miliarde de dolari. Mare parte din acești bani, bani pentru care munciseră si trăisera privatiuni 23 de milioane de romani, au ajuns in conturile oligarhilor, transformati dupa asa zisa Revolutie, in politicieni si oameni de afaceri. Acesta este punctul zero al coruptiei si falimentarii România, din care nu ne revenim nici azi, la 34 de ani de la schimbarea de regim politic. Fostii securiști si cei din esalonul doi din PCR, si-au impartit rezervele valutare ale tarii si conduc pana azi Romania alaturi de urmasii lor. Bineinteles ca trebuia ca cineva sa plateasca factura tuturor acestor nelegiuiri. Primul a platit-o chiar „carmaciul” Nicolae, care a fost „recompensat” de fostii sai colaboratori si subordonati, cu un incarcator complet marca Kalashnikov. Pe urma am urmat noi si copii noștri.

Îmbogatirea si imbuibarea unora, exodul altora! Poveștile sau miturile cu conturile din străinatate ale lui Ceaușescu, s-au evaporat rapid. Noua realitate insă, a devenit una extrem de dura. Tranzitia, reformele, privatizarile, inflatia accelerata, devalorizarea, șomajul tot mai mare, scaderea – nicidecum cresterea mult asteptata a nivelului de trai, a generat un proces masiv de emigrare a românilor cu catel si purcel in Occident. In noua era, nu mai exportam bunuri, valori sau produse de larg consum. Exportam oameni, adica viitori consumatori. Muncitori si consumatori ! Ghinionul unora, norocul altora. Romania a devenit brusc o piață de desfacere si consum, in special pentru tarile occidentale, dar si un exportator de mana de lucru calificata…insa extrem de ieftina. Adica buni si ieftini ! Nu mai exportam mașini, tractoare sau camioane. Exportam creiere – inteligenta ! Inteligenta de tot felul – de la meseriasi, tehnicieni, la ingineri, medici, informaticieni, specialiști, profesori. De 34 de ani, Romania traieste o tranzitie si un exod continuu…de ce sau spre ce, doar Bunul Dumnezeu stie. Amintesc aici pe marele nostru poet, Mărturisitor si Mucenic al închisorilor bolșevice, Radu Gyr, care intr-o poezie frumos ne spune…

” Ne vom întoarce într-o zi

Ne vom întoarce neaparat

Vor fi apusuri aurii

Cum au mai fost cand am plecat.”

Mentorul meu, dl profesor Raul Volcinschi, ne invata urmatoarele…bradul falnic de la munte, cu radacini adanc infipte in stanca si pamant, nu va prinde niciodata radacini in nisipul de la malul marii! Buruiana in schimb, prinde radacini usor si o intalnim peste tot. Din exodul meu personal in Occident, am inteles ca românul autentic se identifica tot mai mult cu bradul de care îmi vorbea domn profesor. Nu întâmplător „moșul” Ion Gavrila Ogoranu, si-a intitulat volumele de carti – „Brazii se frang, dar nu se indoiesc” !

Asa cum nici noi nu ne îndoim de Adevarul Credintei noastre Ortodoxe. O Credinta Ortodoxa despre care duhovnicul meu din tara, Parintele Gheorghe Braica, imi spunea ca este ultima reduta, ultimul bastion aflat in calea neomarxismului ateu si cotropitor din Occidentul colectiv. O Europa occidentala lasata prada globalismului nivelator, invaziei afro – arabo – musulmane, sodomiei lgbt-iste, desacralizata intr-o foarte mare ratacire si intuneric. Slabirea si degradarea treptata a Catolicismului, a dus la pierderea identitatii Crestine in Europa occidentala. Astazi doar Italia, Spania si Portugalia se mai pot numi in Apus, ca fiind tari crestine. Restul tarilor din Apusul Europei sunt orice, numai crestine nu mai sunt. Si poate tocmai din aceasta cauza a ingaduit Dumnezeu, ca exodul romanilor in aceasta parte a Europei, sa aiba o importanta dimensiune si semnificatie spirituala. De innoire si salvare a spiritului si Credintei Crestine occidentale. Milioanele de romani din Diaspora, reprezintă transfuzia de Ortodoxie, de Credinta Crestină nealterata, de apostolat intr-o lume care l-a pierdut momentan pe Dumnezeu.

Poate este puțin cam mult spus, dar eu personal cred ca prin noi romanii, Dumnezeu nu vrea moartea, ci salvarea si mântuirea păcătoșilor! Amin !

 

Cristian Ardeleanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu