marți, 1 octombrie 2024

Cei din sală au priviri ciudate de care se pot speria alegătorii...

Au fost validate listele pentru Camera Deputaților și Senat. Comitetul Executiv Județean al PSD Maramureș s-a reunit luni pentru a aproba tabelul întocmit, cu câteva luni înainte, fără a-l și discuta cu invitații. Nu se știe ce ar fi urmat la punctul trei...

Să nu fim răi. Discuții au fost, s-au purtat, dar nu de față cu toată populimea adunată la sediul PSD. Față de ce știam nu s-a schimbat nimic. Crina Fiorela Chilat, Lucian Morar și Gheorghe Șimon, în această ordine, ocupă primele trei poziții pentru Camera Deputaților. La Senat, Sorin Vlașin e cap de listă, urmat de Marga Pîrvănoiu, medic.
Cam asta e tot. Mulțumiri, aplauze, pupături, promisiuni, împunsături pe la spate, surâsuri amare, gesturi cu dedicație, uluială printre cei necunoscători, satisfacție în rândul învingătorilor, mai ales în culise, lehamite în tabăra celor mulți aducători de voturi, comenzi respectate venite de sus, mesaje cu dedicație primite dintr-o țară caldă și concretizate imediat, polițe plătite celor care au avut curaj să mârâie în front, răsplată lacheilor și nevertebraților, recompensă pentru reușita îndepărtări din peisaj a ultimilor social-democrați autentici.
Ce „instantanee” memorabile! Orbii conduși de orbi. Bruegel cel Bătrân are de ce să fie invidios pe contemporani.
O fi bine, o fi rău? Deocamdată e bine pentru unii. Mai târziu va fi rău pentru toți...
PS. „Ca să fii om întreg, atâtea sunt necesare... Să ai ochi şi priviri de care să nu se sperie cocorii”. (geo bogza)

Grigore CIASCAI


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu