Alimentele
se impart in doua categorii: alcaline si acide.
FRUCTE
FRUCTE
·
ALCALINE: stafide,
curmale, smochine, ananas, mere si cidru caise, piersici, cirese, avocado,
struguri, banane coapte, capsuni, grape-fruit, mango, pepene galben/rosu,
nectarine, masline negre, papaya, pere
·
FRUCTE ACIDE: toate
conservele, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate
conservate cu sulfura, fructe proaspete consumate, zahar, banane verzi, masline
verzi, prune.
LEGUME
·
ALCALINE: ciuperci,
mazare verde, broccoli, conopida, rosii varza rosie si alba, ceapa, usturoi,
praz, salata verde, sfecla morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveti,
andive patrunjel, pastarnac, ardei, dovleac, ridichi, soia boabe in, bostan,
nap, vinete, leguminoase incoltite
·
ACIDE: ardei iute,
asparagus rubarbar toate tipurile de fasole si linte cu exceptia celor
germinate
CEREALE
·
ALCALINE: cereale
proaspete, orz verde alimente neutre dar care absorb aciditatea digestiva:
paine prajita, paine mai veche de 2 zile (contin mai putin gluten care
genereaza exces de mucus in corp).
·
ACIDE: produse
de patiserie, paine alba, paine integrala sau graham, amidon, aluaturi,
popcorn, malai, paste fainoase, gris, orez (alb, brun, basmati) faina de ovaz,
orez, orz, secara, fulgi de cereale.
LACTATE
·
ALCALINE: lapte
smantanit, kefir, zer, unt, frisca, lapte proaspat (vaca, capra) iaurt simplu
nepasteurizat sau lapte prins.
·
ACIDE: Parmezan,
branzeturi fermentate, cascaval, telemea, inghetata, iaurt indulcit sau iaurt
cu fructe, lapte fiert, lapte praf, smantana fermentata.
ALIMENTE
GATITE
·
ALCALINE: legume
fierte, coapte, mancaruri sau ghiveci de legume, dar fara rosii sau bulion,
supe de zarzavat si de radacinoase fara carne.
·
ACIDE: Alimente foarte
acide: mancaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supele in
care a fiert carnea, supele cu adaos de vegeta, spanac gatit, conserve
DULCIURI
·
ALCALINE: suc de
trestie de zahar, zahar din trestie uscat sirop de orez brun (mierea in
cantitati mari poate forma si acizi).
·
ACIDE: dulciuri,
prajituri, biscuiti, napolitane, ciocolata, indulcitori sintetici
(zaharina,aspartam, sorbitol), miere artificiala sau prelucrata cu zahar,
fructoza, lactoza.
PRODUSE
ANIMALE
·
ALCALINE: oua de
prepelita, oua de rata.
·
ACIDE: mezeluri, toate
tipurile de carne de mamifere, pasare, peste, gelatina, grasime, icre, oua de
gaina.
BAUTURI
·
ALCALINE: sucuri de
legume radacinoase, ceaiuri de plante neindulcite, apa plata si apa de izvor
sunt considerate neutre, desi in realitate au un pH usor acid (intre 6-7).
·
BAUTURI ACIDE: toate
bauturile alcoolice, racoritoare sintetice, cola, cafea, cacao, sifon.
DIVERSE
· ALCALINE:
aproape toate condimentele, produse din lucerna, alge ghimbir, amalaki, sare de
mare, drojdie de bere (calup)
· DIVERSE
ACIDE: muraturi facute cu otet, maioneze, sare rafinata, sosuri, ketchup, pasta
de rosii, mustar (pasta), curry aditivi alimentari sintetici: arome, coloranti,
glutamat, conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum
ALIMENTE
ULEIOASE
·
ALCALINE: ulei presat
la rece de floarea soarelui sau masline, ulei de peste, ulei de primula,
migdale, samburi de dovleac, alune, susan, castane, nuca de cocos proaspata.
·
ALIMENTE ULEIOASE
ACIDE: ulei rafinat de floarea soarelui sau de masline fructe oleaginoase si
seminte coapte sau prajite nuci, fistic.
OBICEIURI care:
ALCALINIZEAZA
CORPUL: somnul, relaxarea, sauna, exercitiul fizic, meditatia, exercitiile de
respiratie, buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul.
PRODUC
ACIDOZA: fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice, somn insuficient,
medicamentele de sinteza, suprasolicitarea, supararea, mania, stresul, ura,
revolta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu