sâmbătă, 29 decembrie 2012

La ce să ne aşteptăm în 2013 ?!


Daca anul 2012 a fost anul sacrificiului financiar si material pentru fiecare roman si pentru fiecare familie, dar si al atitudinii, si al implicarii romanilor in viata social-politica, precum si anul incertitudinii din mai multe puncte de vedere, in special, cel politic, anul 2013 va fi, cu siguranta, anul schimbarilor radicale, incepand cu mentalitatea politicienilor.
Din 2013 oamenii vor deveni mai atenti si mai prudenti cu tot ceea ce se intampla in jurul lor, in special in tagma politicienilor. Acestia nu trebuie sa uite ca au ajuns in Parlament cu ajutorul cetatenilor, nu cu cel al partidelor.
In acest sens, obligatia cea mai mare trebuie sa se indrepte catre alegator, catre cetatean, nu catre partid. Politicienii trebuie sa inteleaga un lucru simplu, faptul ca rabdarea romanilor a ajuns intr-un punct critic si ca acestia trebuie sa faca ceea ce este bine pentru tara si cetatean.
A apus vremea promisiunilor desarte si a gandirii de ganster, vom face ce vrem noi, ce vor muschii nostri. Este vremea adevarului, politicianul trebuie sa faca ceea ce trebuie, ceea ce este mai bine pentru tara si cetatenii acesteia.
Prezicerile privind sfarsitul lumii in decembrie 2012 s-au dovedit, inca o data, daca mai era nevoie, ca nu au fost decat niste zvonuri, in dorinta de a mai imbogatii cativa asa zisi "prezicatori".
Pentru ca, in primul rand, nimeni nu stie daca va fi si cand va fi un sfarsit al lumii, iar, in al doilea rand, istoria religiilor ne spune de o serie de culte neoprotestante care ani de-a randul au vestit eronat Apocalipsa. In schimb, anul acesta, stiinta ne va surprinde cu noi descoperiri in domeniul informatiilor si al tehnologiilor.
In plan personal, vom gandi si vom actiona in mai multe directii, concomitent. Vom saraci, in continuare, din punct de vedere material, dar ne vom imbogati, in plan spiritual.
Interesant este faptul ca vom avea oportunitatea sa experimentam tot ceea ce pana mai ieri ne era interzis. In sens material, vom continua sa urmam acelasi principiu: "descurca-te cum poti ca nimeni nu-ti va sari in ajutor!".
Se vor inmulti cei care vor fi obligati sa presteze doua servicii pentru a face fata facturilor si, din pacate, se va mari patura saracilor. Sa nu ne facem iluzii ca daca au venit la putere socialistii vom avea mai multa paine. Nicidecum. Insusi prim-ministrul Victor Ponta a anuntat ca si acest megaloman guvern va face reforme, ceea ce nu va fi pe placul cetatenilor. Ce am avut si ce am pierdut, o luam iara de la inceput.
Pe de o parte, anul 2013 ramane in continuare sub semnul schimbarilor si al provocarilor in plan religios, anuntandu-se deja un alt sfarsit in acest an, iar, pe de alta parte, va trebui sa trecem in continuare prin focul suferintei, al umilintei de tot felul si al amaraciunilor, potrivit principiului vietii ecleziastului "totul este desertaciune".
Este anul in care cei mai multi dintre romani vor trebui sa joace pe o singura carte, fara sanse sigure de castig si fara a avea vreun as in maneca, precum presedintele Traian Basescu, care, din pacate, va continua si anul acesta in aceeasi maniera: "divide et impera!".
La nivel mondial, conflictele pot izbucni intr-o clipa, iar tendintele vor fi de revolta sociala, independenta si nesupunere. Vor aparea noi actori importanti pe scena politicii internationale si chiar la varful politicii mondiale. De asemenea, vom asista la o serie de calamitati si fenomene naturale violente si surprinzatoare. Seceta, spre exemplu, care se anunta anul acesta, va produce o penurie a produselor alimentare pe piata mondiala.
Va continua sa scada rolul statelor si chiar al guvernelor in gestionarea problemelor politice, militare, economice, bancare, unele dintre acestea vor functiona pe principiul coloniilor. Oricum, cea mai mare problema, la nivel global, ramane datoria externa a SUA, care a depasit 15 trilioane de dolari. Din pacate, inflatia este in crestere, iar cele mai afectate vor fi China si SUA.
In Europa, problema economica si bancara, in special in zona euro, se agraveaza pe zi ce trece si, din pacate, liderii politici ai marilor puteri, dar si economistii si bancherii mondiali nu intrevad solutii pentru criza. Raman, deocamdata, viabile solutiile de compromis pe termen scurt.
Orice ar fi, Romania trebuie sa ramana in Europa, pentru ca orice gand de genul "prin noi insine" nu este numai pagubitor, ci ar putea constitui o gafa de proportii istorice.
Pentru Romania, criza financiara a zonei euro poate aduce oportunitati pentru viitor, deoarece ni se pune la dispozitie un rezervor de energii creatoare. Numai ca trebuie sa invatam din lectiile trecutului, sa ni le asumam, pentru a putea profita de ele si a crea o fundatie solida care sa deschida calea spre un nou inceput. Aceasta si datorita faptului ca finalizam un an al crizelor politice si al alegerilor locale si parlamentare, iar romanii asteapta, cu sufletul la gura, indeplinirea promisiunilor electorale de catre actuala Putere.
Asadar, in 2013, chiar ca ne asteapta ceva! Fie ca sunteti sceptic, adept convins al ideilor religioase, fie ca luati zilele anului asa cum vin, fie ca va ingrijoreaza sau nu numarul 13, simbolul masonilor, anul 2013, anul Sarpelui, dupa zodiacul chinezesc, ofera o explorare uluitoare a tuturor fenomenelor legate de o indeplinire exemplara a angajamentelor politice asumate de actuala putere politica sau, din contra, o noua experienta amagitoare pentru romani din partea politicienilor. Preluare ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu