luni, 13 mai 2013

ACUM 12-18 mai 2013

SUMAR:
  • ACUM îşi încetează apariţia săptămânală de Stefan N. Maier
    Începând cu această ediţie, ACUM îşi încetează apariţia săptămânală.Mă aştept să existe comentării în legătură cu acest anunţ şi, din acest motiv voi explica mai multe în cadrul unor dialoguri în zilele următoare, mai degrabă decât să propun un articol lung.1. Din "Săptămânal", ACUM devine "Publicăţie electronică în timp real" (care, evident, de fapt încearcă să funcţioneze în timp real, în flux neorganizat strict);2. Articolele sunt publicate individual, de către editori - dispare noţiunea de ediţie;3. Rămân rubricile, mecanismele actuale de căutare, adresa web.4. Editorii şi moderatorii vor avea şi mai multă libertate de decizie.... (12-5-2013 - Coltul Editorului)
  • Eventual sfârşit de Rodica Grindea
    Dar într-o clipă grea, precum blestemul // te-ai strecurat cu paşi felini, subţiri // să-mi prăvăleşti în drum stânca de sare, // ce-ascunde duhul stinselor iubiri.... (12-5-2013 - Poeme, Eseuri, Proza)
  • Incognito... de Dorel Schor
    Uneori găsim ieşiri fără nici o situaţie. // Degeaba vii incognito dacă tot nu te cunoaşte nimeni. // Sclavul eliberat este un om liber sau un sclav fără stăpân ?... (5-5-2013 - Divertisment)
  • Cineva acolo sus ne iubeşte de Mircea Poeana
    Marcellin "Marcel" Cerdan s-a născut în Sidi Bel-Abbes, Algeria Franceză.Un bărbat frumos, cuceritor, tată a trei copii şi ceea ce americanii au numit "un campion mondial "pied noir".... (10-2-2013 - Medalion)
Aici reclama dumneavoastra!

  • Genocid, Holocaust, negaţionism: atitudini, legislaţie, jurisdicţii… (II) de Alexandru Leibovici
    Substantivul comun "holocaust" a pătruns din greaca veche în alte limbi prin intermediul limbii latine şi anume prin Vulgata, traducerea latină a Vechiului Testament, sec. IV e.n., traducere care se bazează la rândul ei pe <Septuaginta, traducerea greacă a Vechiului Testament (sec. II î.e.n.).Intrat pe această cale limbile engleză şi franceză, termenul a început să fie utilizat în context secular, adică în afara contextului biblic, cel târziu începând cu sec. XVI e.n., cu sensul de mare masacru sau suferinţă. ... (12-5-2013 - Polemica)
  • Jurnal indian (XIII) de Ovidiu Ivancu
    India e, cu siguranţă, altceva… Un haos general care dă iluzia unei libertăţi depline, dar care, în fapt, nu e decât o lume care scapă de sub control, o lume în care orice încercare de a norma comportamente şi atitudini publice eşuează lamentabil. Până şi compania aeriană indiană e oglinda societăţii indiene. Avioane vechi, zgomotoase, care se clatină la decolare, în aer şi la aterizare, servicii execrabile, stewardese plictisite care, în aşteptarea pensiei şi cu gândul la ea, uită să zâmbească sau te anunţă că se vor întoarce imediat cu sucul pe care tocmai l-ai comandat, pentru ca mai apoi să uite cu desăvârşire de el. Pe biletul electronic pe care l-am cumpărat cu vreo două luni în avans, atât numărul zborului, cât şi ora decolării erau trecute greşit. ...!(12-5-2013 - Impresii de calatorie)
  • Ne aşteaptă „lunga vară fierbinte”... de Rodica Grindea
    În interviurile acordate spre sfârşitul săptămânii trecute, Yair Lapid afirma, în fraze meşteşugite că „singurul lucru pe care nu şi-l poate permite clasa de mijloc este prăbuşirea economiei israeliene”, asumându-şi ca pe o înaltă misiune social-civică-politică să „o scoată din mocirlă”...... (12-5-2013 - Polemica)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu