joi, 17 martie 2016

Prăjitură de post - Salam de biscuiţi

Ingrediente:
1 kg de biscuiţi (de care preferaţi)
600 g rahat
100 g margarină
50 g ciocolată
– 200 ml apă
– 3 linguri de cacao
– 4 linguri de zahăr
– esenţă de rom
– nucă de cocos
– miez de nucă
Mod de preparare:
1. Pregătiţi toate ingredientele pe masa de lucru.
2. Rupeţi biscuiţii în bucăţi relativ mici.
3. Rahatul tăiaţi-l sub formă dreptunghiulară.
4. Pe foc puneţi un vas în care adăugaţi apa, rahatul, ciocolata şi lăsaţi să fiarbă 2-3 clocote.
5. Adăugaţi esenţa de rom şi cacaua.
6. După fierbere, adăugaţi în compoziţie margarina şi zahărul şi omogenizaţi bine.
7. Compoziţia se lasă să se răcească pentru câteva minute.
8. Într-un vas mai mare, puneţi biscuiţii şi miezul de nucă măcinat, peste care adăugaţi compoziţia răcită şi amestecaţi până când se incorporează biscuiţii în crema obţinută.
9. Pentru a obţine sulurile de salam de biscuiţi, veţi folosi folia alimentară.
10. Pe masa de lucru întindeţi o bucată de folie alimentară în funcţie de cât de lung sau gros să fie salamul şi peste care presăraţi nuci măcinate şi nucă de cocos.
11. Puneţi o parte din compoziţie pe folia alimentară şi începeţi să rulaţi cât mai strâns.
12. Sulurile de salam de biscuiţi obţinute se dau la rece pentru 3-4 ore.
13. Pentru servire salamul de biscuiţi se feliază şi se pot presăra nuci măcinate şi nucă de cocos, pentru un plus de gust.
Recomadări:
•    În compoziţia salamului de biscuiţi puteţi adăuga stafide sau fructe confiate.

•    Pentru un aspect mai arătos puteţi încerca şi nuca de cocos colorată…

                                                                                             A.A.D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu