– 1 kg de biscuiţi (de care
preferaţi)
– 600 g rahat
– 100 g margarină
– 50 g ciocolată
– 200 ml apă
– 3 linguri de
cacao
– 4 linguri de
zahăr
– esenţă de rom
– nucă de cocos
– miez de nucă
Mod de preparare:
1. Pregătiţi
toate ingredientele pe masa de lucru.
2. Rupeţi
biscuiţii în bucăţi relativ mici.
3. Rahatul
tăiaţi-l sub formă dreptunghiulară.
4. Pe foc puneţi
un vas în care adăugaţi apa, rahatul, ciocolata şi lăsaţi să fiarbă 2-3
clocote.
5. Adăugaţi esenţa
de rom şi cacaua.
6. După fierbere,
adăugaţi în compoziţie margarina şi zahărul şi omogenizaţi bine.
7. Compoziţia se
lasă să se răcească pentru câteva minute.
8. Într-un vas
mai mare, puneţi biscuiţii şi miezul de nucă măcinat, peste care adăugaţi compoziţia
răcită şi amestecaţi până când se incorporează biscuiţii în crema obţinută.
9. Pentru a
obţine sulurile de salam de biscuiţi, veţi folosi folia alimentară.
10. Pe masa de
lucru întindeţi o bucată de folie alimentară în funcţie de cât de lung sau gros
să fie salamul şi peste care presăraţi nuci măcinate şi nucă de cocos.
11. Puneţi o
parte din compoziţie pe folia alimentară şi începeţi să rulaţi cât mai strâns.
12. Sulurile de
salam de biscuiţi obţinute se dau la rece pentru 3-4 ore.
13. Pentru
servire salamul de biscuiţi se feliază şi se pot presăra nuci măcinate şi nucă
de cocos, pentru un plus de gust.
Recomadări:
• În compoziţia salamului de biscuiţi puteţi
adăuga stafide sau fructe confiate.
• Pentru un aspect
mai arătos puteţi încerca şi nuca de cocos colorată…
A.A.D.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu