Programul national "Scoala altfel" este un spatiu de experimentare in care atat cadrele didactice, cat si elevii sunt incurajati sa isi manifeste creativitatea si sa lege intr-un mod atractiv teoria cu aplicatiile ei din viata de zi cu zi, invatarea cu preocuparile individuale intr-un context favorabil dezvoltarii socio-emotionale.
Ministerul Educatiei propune ca programul "Scoala altfel" sa se desfasoare in anul scolar 2016-2017 pe o perioada de 5 zile consecutive lucratoare.
Acesta poate fi derulat pe baza unei planificari ce ramane la decizia fiecarei unitati de invatamant, conform OMENCS 4577/2016 privind structura anului scolar 2016 - 2017.
Metodologia va fi pilotata in anul scolar 2016-2017 la solicitarea operatorilor economici interesati, intr-o serie de unitati de invatamant stabilite in urma dialogului dintre scoli si operatorii economici.
Conceptul propus prevede, printre altele, implicarea integrala a agentului economic in procesul de formare profesionala a elevilor, dar si in deciziile luate in consiliul de administratie al scolii, precum si acordarea de stimulente financiare elevilor sub forma „bursei profesionale”.
Obiectivul programului este dezvoltarea competentei de invatare si a abilitatilor socio-emotionale in randul copiilor prescolari/elevilor. In cadrul acestui program, cadrele didactice vor proiecta, testa si evalua abordari eficiente pentru dezvoltarea acestor competente si abilitati.
Propunerile pentru completarea/imbunatatirea programului "Scoala altfel" pot fi trimise pe adresa de email catalina.chendea@edu.gov. ro pana pe data de 22 august.
Proiectul de metodologie supus dezbaterii publice reglementeaza organizarea si functionarea invatamantului profesional de tip dual, de stat, pentru nivelul 3 din Cadrul National al Calificarilor, in conditiile legii.
Autor: Banu Alexandra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu