1. Rețetă
salată de boeuf cu carne de pui
Ingrediente: Ingrediente: 2-3 cartofi, 1 păstârnac și 2 morcovi care au fiert în supa de pui,
100 gr carne de pui fiartă în supă, 3 castraveți
acri, 50 gr mazăre, 1 gălbenuș de ou, 50-60
ml ulei, 2 lingurițe de muștar, zeama de la 1/2 lămâie, câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet
pentru decor, sare și piper.
Mod de prepare salată de boeuf cu pui: Legumele și carnea fier în supa de pui, apoi se scot și se lasă să se răcorească, apoi sunt tocate
mărunt. După ce se storc de zeamă, castraveții
acri se toacă mărunt și se adaugă în
castron. Mazărea se dă de două ori în clocot și
se pune peste salată. După toți acești pași,
preparați maioneza din gălbenuș, muștar,
zeama de lămaie, sare, piper și ulei și așezați-o peste salată. Ornați apoi salata de boef cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.
2. Rețetă
salată de boeuf cu carne de vită
Ingrediente: 400 grame carne de vită, 300 grame mazăre
fiartă, 12 cartofi, 3 morcovi, o albitură, o ţelină mică, castraveţi muraţi şi
gogoşari în oţet, sare, piper, o lingură de muştar, maioneză după gust.
Mod de preparare salată de boeuf cu carne de vită: Cartofii
se pun într-un vas la fiert, întregi, în timp ce morcovul, albitura, ţelina și carnea se taie bucăţi și se adaugă ulterior. Se toarnă apa până la
jumătatea vasului, urmând să se mai completeze pe parcursul fierberii. Când
legumele și carnea au fiert se scot și se lasă la răcit. Se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea,
maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust.
3. Rețetă
salată de boeuf cu piept de curcan
Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan, 1 kg cartofi, 300 grame
morcov, 150 grame țelină, 200 grame
păstârnac, 400g mazăre, 5 sau 6 castraveți
murață, sare, piper, 2 lingurițe vegeta, maioneză din comerţ sau preparată
în casă cu 2 galbenuşuri de ou, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei.
Mod de prepapare salată boeuf cu piept de curcan: Catofii se
spală în coajă și se pun ala la fiert, apoi
carnea și legumele, spălate, se pun la
fiert cu vegeta. După ce fierb și se
pun la răcit, toate se amestecă într-un castron cu mazăre. Castraveții se lasă la scurs, după ce sunt tăiați bucățele,
după care se adaugă peste salată. Apoi, se adaugă și maioneza și ulterior
se ornează cu gogoşar și/sau
castravete.
4. Rețetă
salată de boeuf de post
Ingrediente:10 cartofi, 5 morcovi, câteva albituri, țelină, 400 grame mazăre, un măr, maioneză de
post, sare,piper,cimbru, muștar,
castraveți murați, gogoșari murați.
Mod de preparare salată boeuf de post: Cartofii se spală și se pun la fiert într-o oală mare, alături
de morcovi, țelină, albitură și mărul fără coajă, tăiat în bucăți. După ce răcesc, cartofii se curață de coajă și
se mărunțesc și se maestecp ulterior cu mazărea, gogoșarii și castraveții cubulețe.
Se adaugă muștarul,sarea,piperul,cimbrul
și maioneza de post, după gust, după
care se amestecă și se ornează.
5. Rețetă
salată de boeuf floarea soarelui
Ingrediente: 250 grame carne fiartă, 150 grame mazăre,
zarzavatul fiert într-o supă, 3 castraveți
murați, 1 gogoșar murat, maioneză, 3-4 ouă fierte, 3 cartofi fierți, o pungă de chips, câteva măsline
Mod de preparare salată boeuf floarea soarelui: Zarzavatul
din supă se taie mărunt, alături de carne, în timp ce murăturile se taie cubulețe. Se face maioneza, dintr-un ou crud, un
gălbenuș fiert și jumătate de litru de ulei și
o lingurp de muștar, apoi ouăle fierte
se taie în bucăți mici, dar se
păstrează un gălbenuș. Toate
ingredientele se amestecă apoi cu maioneza și
se adaugă, după gust sare. Salata se așează
pe o farfurie, iar împrejurul ei se așează
chips-urile, iar deasupra măsline negre, fără sâmburi. Gălbenușul păstrat se rade peste măsline.
6. Rețetă
coșulețe
cu salată de boeuf
Ingrediente: 250 grame făină, 150 grame unt, un gălbenuș, 3 linguri de apă și sare, pentru coșulețe. Doi morcovi, 6 cartofi, un borcan de gogoșari în oțet,
un borcan de castraveți în oțet, 5 ouă, mazăre congelată, maioneză, o
bucată de carne, sare.
Mod de preparare coșulețe cu salată boeuf: Cartofii și mazărea se fierb alături de carne și morcovi. Separat, în alt vas, se pun ouăle
la fiert, iar apoi acestea se taie în cuburi mai mici. Se taie și gogoșarii
și castraveții, în cubulețe, iar
apoi toate ingredientele se amestecă cu maioneza. Salata se pune apoi în coșulețe.
7. Reţetă salată de
boeuf cu somon afumat
Ingrediente: doi-trei cartofi, un morcov, 5 castraveți murați,
3 linguri mazăre, un ou, 150 grame somon afumat, măsline, maioneză.
Mod de preparare salată boeuf cu somon afumat: Morcovul,
cartofii și oul se fierb și se lasă la răcit, apoi se taie în cubulețe. Măslinele se taie în patru, castraveții murați
se taie în bucăți mai mici, iar somonul
în șuvițe.
Se pun cartofii, morcovul, castraveții,
măslinele și somonul într-un bol, se
amestecă, iar la final se adaugă oul şi mazărea. Se pune sare după gust și se ornează cu maioneză.
8. Reţetă salată de
boeuf cu ciuperci
Ingrediente: carne de vită, cartofi, morcovi, castraveţi
muraţi, ardei muraţi, ciuperci din conservă, măsline fără sâmburi, maioneză,
sare, piper
Mod de preparare salată boeuf cu ciuperci: Se fierb cartofii
împreună cu morcovii și apoi se curăță şi se taie cât mai mic. Urmează tăierea în
cubulețe a castraveților și
a ardeilor, iar apoi toate se amestecă înntr-un vas cu cipercile, măslinele și maioneza.
9. Reţetă salată de
boeuf în roşii
Ingrediente:12 roşii, doi ardei graşi, salată verde, pe
lânga salata de boeuf preparată înainte, după rețeta
clasică.
Mod de preparare salată boeuf în roşii: Se spală roşiile, se
taie căpăcelul, se curăţă de seminţe şi de miez şi se umplu cu salată de boeuf.
Se ornează cu ardei verde sau cu salată.
10. Reţetă salată de
boeuf dietetică
Ingrediente: 100 grame carne de vită sau pui, zarzavat fiert
(morcov, rădăcină pătrunjel, ţelină, un cartof mare fiert, un măr nearomat),
sos de maioneză dietetic, pătrunjel verde
Mod de preparare salată de boeuf dietetică: Se taie în
cuburi carnea şi legumele. Se rade mărul. Se amestecă toate ingredientele cu
sosul de maioneză preparat cu zeamă de lămâie. Se serveşte presărată cu
pătrunjel verde.
L.M. Roman
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu