Timp preparare: 1 oră
Porţii: 24 buc (tava 20x30)
Ingrediente:
Foi - 3 oua, 13 linguri ulei,
13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 plic praf de copt stins
in zeama de lamaie , 2 plicuri zahar vanilat.
Umplutura- 500 gr branza
dulce, 5 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri gris, coaja rasa
de la o lamaie, 50 gr stafide, 25 ml esenta rom.
Decor - zahar pudra cu aroma
de vanilie.
Instrucţiuni
de preparare:
1. Stafidele se pun in esenta
de rom.
2. Adaugam intr-un bol :
laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o
lingura zeama de lamaie.
3. Mixam pana se dizolva
zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor
pana se incorporeaza.
4. Mixam pana obtinem o
compozitie fara aglomerari.
5. 1/2 din compozitia formata
se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul
preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 min.
6. Pregatim umplutura cat
timp se coace foaia . Branza se amesteca cu zahar, oua, gris, stafide+ esenta
de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
7. Cand foia s-a copt se
scoate tava din cuptor si adaugam umplutura.
8. Intindem umplutura in strat uniform apoi turnam si restul de
compozitie pentru foi.
9. Se introduce din nou la
cuptor – pentru 30-35 min.
10 Cand prajitura capata o
culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
11. Se indeparteaza marginile
, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta Bună!
Iulian Coza
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu