Ingrediente:
– 2 căni de făină,
– 1/2 cană de zahăr,
– un plic de zahăr vanilat,
– 1/2 cană de ulei,
– 1-2 căni de apă rece,
– o cană de nuci mărunţite (nu tocate),
– o linguriţă de oţet,
– 3 linguri de cacao,
– un plic de praf de copt.
– De asupra se poate pune zahăr praf, sau glazură de cacao,
dar nu în mod obligatoriu.
Mod de preparare:
Se amestecă făina,
zahărul, zahărul vanilat, cacaoa, nucile şi praful de copt. La acest amestec se
mai adaugă oţetul, uleiul şi apa, în ordinea enumerată, amestecând în continuu,
până când se obţine un aluat de o consistenţă păstoasă, asemenea aluatului de
pişcot. Compoziţia, dacă doriţi, se poate îmbogăţi şi cu câteva boabe de
stafide. Se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, sau unsă cu
margarină şi presărată cu făină şi se pune în cuptorul preîncălzit. La o
temperatură medie, spre mare se coace timp de 30-35 de minute, verificând cu
scobitoarea. După ce se răceşte se poate orna cu zahăr pudră, sau cu glazură de
cacao, însă, dacă doriţi să preparaţi un desert complet vegan, nu înveliţi
prăjitura cu ciocolată, sau cu glazură preparată cu lapte sau unt.
A.A.D.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu