luni, 2 octombrie 2017

PROFESORII AU IEŞIT ÎN STRADĂ - PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA

Profesorii au iesit astazi, 2 octombrie 2017, in strada in toata tara. Sute de angajati din invatamant picheteaza Prefecturile din mai multe judete din tara pentru a-si exprima nemultumirea fata de promisiunile neonorate ale Guvernului. Majorarile salariale, acordarea sporurilor, plata restanta a sentintelor judecatoresti sau birocratia din sistem sunt doar cateva dintre cerintele acestora. Sindicalistii din invatamant protesteaza astazi, in mai multe judete, din cauza modului in care se calculeaza sporurile, cat si pentru majorarile salariale de anul viitor care sunt mult mai mici fata de promisiunile initiale ale Guvernului.
În Vrancea, aproape 150 de cadre didactice, dar si angajati din sistem care fac parte din randul personalului nedidactic vor protesta timp de doua ore in fata Prefecturii.
 La manifestarea de la Iaşi si-au anuntat prezenta, conform reprezentatilor USLIP Iasi, aproximativ 400 de membri ai sindicatului, nemultumirile acestora vizand neonorarea promisiunilor cuprinse in Programul de Guvernare al actualei puteri.
 Protest in strada este organizat si de 100 de profesori din Ialomiţa, membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamant.
 Dascalii ies in strada, in Piata Unirii din Slobozia, sa protesteze fata de conditiile de salarizare din sistemul din educatie.
 Aproximativ 100 de cadre didactice participa la un protest in Piata Prefecturii din municipiul Târgu Jiu. Profesorii nu scandeaza nimic, ci au preferat sa vina cu pancarte: "Unde-i lege, nu-i tocmeala", "Noi suntem ca voi", "Nu mai vrem promisiuni".
 Actiuni comune se desfasoara si in alte orase din tara, precum Focşani sau Craiova, iar greva s-a incheiat dupa ora 14.00.
Punctual, profesorii cer prezenta in Legea Salarizarii Unitare a salariatilor din invatamant pe o scara de la 1 la 15 la o medie de aproximativ 1,50, acuza neacordarea majorarilor salariale si a voucherelor de vacanta in anul 2017, neplata hotararilor judecatoresti.
 De asemenea, profesorii acuza si birocratia "sufocanta" care impiedica o desfasurare buna a procesului didactic, lipsa infrastructurii scolare decente care pune in pericol sanatatea elevilor si a cadrelor didactice, dar si inexistenta unor programe scolare si a unor dotari atractive pentru elevi si nerespectarea regulamentului pentru sporuri pentru personalul nedidactic si didactic auxiliar.
 De asemenea, angajatii din invatamant subliniaza si faptul ca Legea Educatiei Nationale, care prevede 6% din PIB, nu este respectata in acest moment.
 Pentru zilele de 4 si 5 octombrie, reprezentantii sindicatelor au anuntat pichetarea sediului Guvernului, la Bucuresti.

Autor: portalInvatamant.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu