vineri, 7 februarie 2020

Alimentație. Salata sănătoasă


Salată de morcov, sfeclă, măr și lămâie – anticancerigenă, benefică pentru ficat și piele

 Iarna ne putem bucura de textura crocantă a rădăcinoaselor, cumar fi țelină, morcov, sfeclă roșie, ridiche, pătrunjel, pe care le putem asezona cu fructe aromate, precum mere, pere sau dovleac.
Naturopații chinezi au descoperit că această băutură, numită “Băutura Miracolelor” sau “Sucul ABC” (de la apple – măr,beetroot – sfeclă și carrot – morcov), bogată în fibre și antioxidanți poate ajuta la tratarea cancerului și a altor boli. Are efecte benefice asupra ficatului, sistemului cardiovascular și pielii, și proprietăți anti-îmbătrânire.

Salată de sfeclă, morcov, măr și lămâie

Ingrediente:
– 1 sfeclă roșie
– 1 morcov
– 2 mere
– 1/2 lămâie

Preparare

Curățați sfecla de coajă. Merele pot fi folosite cu tot cu coajă, deoarece conține foarte multe fibre și antioxidanți.Ca variante de mărunțire a legumelor, puteți folosi răzătoarea, robotul sau cuțitul,pentru a le tăia julien (bețigașe). Cel mai simplu este să dați toate legumele și merele prin răzătoarea mare.
Amestecați ușor, și adăugați la final sucul proaspăt stors de lămâie, pentru a preveni oxidarea merelor și a morcovului, și pentru a face salata mai aromată. Îi puteți adăuga și puțin oțet de mere și ulei.
La  final, puteți presăra pe deasupra miez de floarea-soarelui, semințe de rodie, nuci mărunțite, stafide sau alte fructe uscate. Serviți această salată ca atare, în zilele de post, sau ca garnitură pentru o altă mâncare bogată în grăsimi și proteine.
                                                                                 Dr. Iulian COZA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu