Salată
de morcov, sfeclă, măr și lămâie – anticancerigenă, benefică pentru ficat și
piele
Iarna ne
putem bucura de textura crocantă a rădăcinoaselor, cumar fi țelină, morcov,
sfeclă roșie, ridiche, pătrunjel, pe care le putem asezona cu fructe aromate,
precum mere, pere sau dovleac.
Naturopații chinezi au descoperit că această
băutură, numită “Băutura Miracolelor” sau “Sucul ABC” (de la apple –
măr,beetroot – sfeclă și carrot – morcov), bogată în fibre și antioxidanți
poate ajuta la tratarea cancerului și a altor boli. Are efecte benefice
asupra ficatului, sistemului cardiovascular și pielii, și proprietăți anti-îmbătrânire.
Salată
de sfeclă, morcov, măr și lămâie
Ingrediente:
– 1 sfeclă roșie
– 1 morcov
– 2 mere
– 1/2 lămâie
Preparare
Curățați sfecla de coajă. Merele pot fi folosite cu
tot cu coajă, deoarece conține foarte multe fibre și antioxidanți.Ca variante
de mărunțire a legumelor, puteți folosi răzătoarea, robotul sau cuțitul,pentru
a le tăia julien (bețigașe). Cel mai simplu este să dați toate legumele și
merele prin răzătoarea mare.
Amestecați ușor, și adăugați la final sucul proaspăt
stors de lămâie, pentru a preveni oxidarea merelor și a morcovului, și pentru a
face salata mai aromată. Îi puteți adăuga și puțin oțet de mere și ulei.
La final,
puteți presăra pe deasupra miez de floarea-soarelui, semințe de rodie, nuci
mărunțite, stafide sau alte fructe uscate. Serviți această salată ca atare, în
zilele de post, sau ca garnitură pentru o altă mâncare bogată în grăsimi și
proteine.
Dr. Iulian COZA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu