luni, 30 martie 2020
Scrisoare deschisă adresată Preşedintelui României
Domnule Presedinte al Romaniei Klaus Werner Iohannis,
Intrucat ati constatat " responsabilitatea și solidaritatea întregii clase politice, care înțelege gravitatea situației în care se află țara noastră", consideram ca a venit momentul in care puteti actiona eficient . In acest sens propunem urmatoarele sase masuri care ar trebui implementate imediat, data fiind situatia grava in care ne aflam precum si disponibilitatea afisata de clasa politica.
1. Impozitarea imediata cu 99,99% a pensiilor speciale platite de la buget (pe langa pensia primita pe baza de contributivitate de la Casa Nationala de Pensii Publice). Aceasta masura poate fi pusa in practica imediat pana la elaborarea unei legi care sa aiba in vedere, cum ar fi normal, doar contributivitatea. Este o minciuna cum ca un drept castigat nu mai poate fi retras . Mamele cu trei copii aveau 400 lei pensie. O mai primesc? Ceausescu nu putea fi demis decat de MAN, etc. Legile se pot schimba, mai ales ca pensiile speciale au fost introduse abuziv, incalcand Constitutia Romaniei. In cazul impozitarii nu mai este nevoie nici de parlament si nici de CCR, politicile fiscale tin doar de Guvern.
2. Eliminarea subventiilor acordate partidelor politice si diminuarea cu 50% a cheltuielilor Parlamentului Romaniei. Subventiile respective le primesc partidele parlamentare ai caror deputati si senatori au birouri in teritoriu cu secretare, soferi si chiri platite deja de la buget. Reducerea cu 50% a cheltuielilor Parlamentului , ar genera costuri pentru un parlamentar roman doar de doua ori mai mari fata de costurile atribuite unui parlamentar maghiar.
3. Eliminarea indemnizatiilor acordate consilierilor comunali, orasenesti, municipali, judeteni si readucerea salariilor primarilor la cote normale, corespunzatoare populatiei localitatilor respective. Exista localitati mai mici cu primari si consilieri mai bine platiti ca cei din alte localitati mult mai mari. Prin eliminarea indemnizatiei consilierilor (ajunse aberante), pe langa economi substantiale s-ar imbunatati si calitatea acestora. De exemplu in comunele din Serbia exista un singur functionar platit de stat (secretarul), primarul si consilierii fac munca voluntara.
4. Anularea sumelor platite membrilor comisiilor electorale.
Participarea angajatilor statului la activitatile electorale (magistrati, functionari, profesori, etc.) sa fie reglementata ca obligatie de serviciu pentru care sa se acorde in schimb zile libere. Plata participarii la astfel de comisii afecteaza libertatea de exprimare a votului, fiind de multe ori o forma de mita. De exemplu, UDMR a obtinut voturi in zone in care nu exista etnici maghiari. Explicatia consta in faptul ca membrii comisiilor electorale propusi de UDMR, ca recompensa pentru sumele primite (in calitate de membri in acele comisii propusi de formatia respectiva) au adus voturi pentru UDMR.
5. Eliminarea indemnizatiilor acordate revolutionarilor care nu au fost raniti la Revolutie.
Ei nu au iesit in strada ca sa fie ulterior platiti, nu au fost obligati sa devina revolutionari si mai mult, exista foarte multi revolutionari in localitati in care nu a fost tras nici un foc de arma si nimeni nu a fost ranit. Veteranii de razboi au fost obligati sa mearga pe front, nu au cerut si nu au primit indemnizatii de marimea celor acordate unor revolutionari.
6. Stabilirea unui raport echitabil al salariilor in sistemul bugetar, de maxim unu la cinci intre salariul minim si maxim. Pana atunci se poate introduce impozitul progresiv pentru micsoarea discrepantelor uriase generate de guvernele PSD in domeniul salarizarii.
Presedinte, Constantin Patrascoiu
Alianţa Civică Mehedinţi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu