LA REVEDERE, 2021!
PROIECTUL ANTOLOGIC, CONTINUĂ ȘI ÎN 2022…
sau
Cuvânt de întâmpinare pentru al șaptelea volum din antologie
(autor Nelu Danci)
Iată, că am ajuns la volumul al VII-lea. Cu greu și cu ușor, dar nu ne-am oprit. Așa cum am promis, până la volumul X, nu este decât un pas. Este mai mult încoace, decât încolo. Am finalizat cele șase volume și azi scriu despre cel de-al șaptelea, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Și în acest volum apar poeți și scriitori importanți, valoroși. Din al șaptelea volum fac parte (nu știu dacă îi voi scrie în ordinea includerii în volum!): Ioan Andreica - de la Satu Mare, Carmena Felicia Băințan (Baia Mare), Maria Bem (Ploiești) și de la Timișoara, Dumitru Buțoi. Din Republica Moldova, este inclus profesorul universitar Victor Cobzac și Maria Tomița Corini - pe care am cunoscut-o personal, în Tabăra Literară, ediția 2021, organizată în Maramureș.
Mircea Spiridon, este inclus în volum cu parte din manuscrisul aflat în pregătire pentru a fi tipărit - „Cartea vieții - cugetări, aforisme, maxime, reflecții”. Limona Rusu - de la Suceava și Elvira Răceală - de la Constanța, sunt și ele incluse în volum, dar și participante în Tabăra literară despre care am amintit.
Angelica Vele - este inclusă cu volumul de debut „Azi, privesc spre cer”, apărut la finalul anului 2021, ca un cadou de sărbători. De la Cluj, sunt incluși Eugen Emil Coța și Vasile Ovidiu - scriitori valoroși, precum toți cei care au fost incluși.
Nu am uitat de Georgiana Laura Gheorghe, de la Brăila sau, tot din Cluj, comandorul, pilot Ștefan Popa. Din Maramureș, amintesc și prezența doamnei profesor Olimpia Mureșan (Ulmeni). Sigur sunt și Aurelia Rînjea din Ploiești și Geta Lipovanciuc din Republica Moldova.
Pentru că ne păstrăm scheletul proiectului, fără a face schimbări, la rubrica IN MEMORIAM, sunt pomeniți Dumitru Fânățeanu și Veronica Crăciun Perșe (continuare din volumul VI).
Revistele „Amprentele sufletului", „Moldova literară", „Freamăt", sau „Poezii pentru sufletul meu" fac obiectul cuprinderii în acest volum, cu recenzii prețioase.
Sunt de amintit antologiile „UNIVERSUM, vol. 4”, „Cuvânt în lume” sau „Antologie de poezie internațională - Tabăra de vară. Grai românesc”. Ecouri literare, avem cele semnate de către Aurelia Rînjea, fârtatul Vasile Bele și Ionica Bandrabur. Despre întâlnirea literară din Poiana Brașov, la care am participat și eu, în toamna anului trecut, vorbește Vasile Bele, dar și alți participanți la acest eveniment literar organizat de Florentina Danu și trandafir Sîmpetru.
Un volum, precum celelalte șase, valoros și interesant, pentru că dorim să respectăm criteriul calității. Prefața acestui volum cu numărul șapte, va fi semnată de către prof. Constantin Corniță. În acest moment când scriu toate acestea, volumul va fi trimis pentru a fi prefațat. Îi mulțumim și domnului prof. Constantin Corniță, cât și celorlalți care ne-au susținut în acest proiect literar, făcând importante prefețe.
Mulțumesc – Carmen Dărăbuș (vol. 1), Terezia Filip (vol. 2), Valeria Bilț (vol. 3), Ștefan Vișovan (vol. 4), Violeta Bobocea, de la Buzău, (vol. 5) și vol. 6, prefațat de către Radu Botiș, cei care au apreciat extraordinar de frumos, întreaga noastră activitate din acest proiect demarat în toamna lui 2020, depășind câteva mii de pagini.
Le mulțumim celor care fac parte din cuprinsul antologiilor (din primul volum până în acest al șaptelea) pentru că au avut deplină încredere în noi și au apreciat întreaga activitate.
Sperăm să terminăm acest proiect literar și în Tabăra literară, din acest an, (ediția 2022), aceste volume să fie lansate, pentru că merită o lansare pe măsura valorii, unde sperăm să-i avem invitați pe toți cei care au participat, inclusiv pe cei care au prefațat volumele.
Doamne ajută, să fie precum gândim!
Nelu Danci - poet popular
Plopiș-Maramureș, 5 ianuarie 2022
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu