miercuri, 7 decembrie 2022

Ioan Buduca: Cum va arăta pacea dintre Rusia și Ucraina?

 


Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, spune că „nu va fi pace dacă agresorul va învinge”. Traducând ce e de tradus, asta înseamnă că dacă Rusia își atinge obiectivele (în principal, eliminarea posibilității extinderii NATO în Ucraina), ucrainenii au să continue starea de război așa cum au continuat-o arabii radicali contra Israelului, inclusiv după fel de fel de armistiții și negocieri de pace: prin terorism.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, acuză Occidentul că a făcut din Ucraina o amenințare existențială la adresa Rusiei. E prima spunere de acest fel a diplomației putiniste. O amenințare de acest fel justifică, în legile Federației Ruse, folosirea armelor nucleare.

Traducând încă o dată ce e de tradus, avem a înțelege că ne aflăm în fața unor decenii fără pace între Rusia și Ucraina, ceea ce înseamnă că rușii nu vor accepta pacea decât odată cu garanțiile NATO că renunță la extinderea flancului său de Est.

Cei care l-au descifrat pe Nostradamus au fost în acord atunci când au interpretat catrene ce făceau referire la un război de 20 de ani în Europa, unul ce avea să se declanșeze la începutul anului 2020. Extrem de interesant acolo, în catrenele acelea, este faptul că astrologul francez pune cauza adâncă a evenimentelor în Orientul Îndepărtat.

Cu acest fel de a vedea cauza evenimentelor de azi pot fi de acord și analiștii care consideră că fără ascensiunea fulminantă a Chinei nu s-ar fi ajuns la montajul conjuncturilor care au condus mentalitățile putiniste către justificarea războiului împotriva Ucrainei. Acești analiști văd ca fiind în joc intenția slăbirii Rusiei cu scopul de a slăbi, în fapt, puterea alianțelor posibile ale Chinei.

Stoltenberg spune, în declarația citată mai sus, că dacă actualii conducători ai Ucrainei ar accepta pierderi teritoriale la negocierile de pace, atunci alți conducători ucraineni se vor erija în lideri și că acestora nu le mai rămâne decât continuarea stării de război cu alte mijloace. Cât timp? Avem situația din Orientul Mijlociu pentru a calcula cât.

Dar profeția nostradamiană vorbește de un sfârșit al stării de război în jurul anului 2040. Nu putem înțelege de ce. Straniu este însă că alte profeții (antroposoful Robert Powell, de pildă), făcute în baze astrologice și ele, vorbesc despre o zi precisă: 24 februarie 2040. Cum războiul a fost declanșat de Putin pe 24 februarie 2022, ne uităm ca curca-n lemne la aceste date de început și (ipotetic) sfârșit.

Ceea ce aduce nou Robert Powell este o chestiune de ritmologie spiritual-cosmică. Potrivit acesteia, data de 24 februarie 2040 reprezintă și un început de nou ciclu al creștinismului. Ar fi ca și cum, traducând în termenii istoriei, războiul dintre Rusia și Ucraina ar atrage în joc și Bisericile creștinătății, iar după 24 februarie 2040, aceste Biserici ar redeveni din nou Una.

Pare a fi singura „înfrângere” cu care ar putea fi de acord și Occidentul, și Rusia.

 

Autor: Ioan Buduca

Sursa: cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu