joi, 16 mai 2024

Corvinul Hunedoara merge în Europa League din Liga a 2-a!


Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a! Hunedorenii au obţinut o victorie istorică în finala Cupei României.

Corvinul Hunedoara este prima echipă, de la Rapid București încoace, care cucereşte Cupa României din liga secundă. Rapid a obţinut ultima oară această performanţă în 1975.

 Oţelul o va întâlni pe U Cluj Napoca într-un meci pentru finala barajului pentru Conference League. Câştigătoarea acestui meci va juca barajul cu locul 3 din Liga 1, pentru preliminariile Conference League.

Locul 3 din play-off se va decide în ultima etapă, ce va avea loc la finalul acestei săptămâni. CFR Cluj Napoca e în prezent pe locul 2, cu 43 de puncte. Universitatea Craiova e pe 3, cu 41 de puncte.

În acest moment, CFR 1907 Cluj Napoca e favorită pentru a obţine direct calificarea în preliminariile Conference League.

În ultima etapă a play-off-ului, CFR Cluj Napoca o va întâlni acasă pe Farul Constanța, sâmbătă, de la ora 21:00. Universitatea Craiova va juca şi ea sâmbătă, tot de la ora 21:00, acasă, împotriva celor de la Sepsi.

FCSB va merge în Champions Leagul, locul 2 în SuperLiga  merge automat în preliminariile Conference League.

Cupa României rămâne singurul trofeu care îi lipseşte lui Dorinel Munteanu pe banca celor de la Oţelul Galaţi. Corvinul Hunedoara ajunge direct din liga 2 în cupele europene.

Au evoluat formațiile la acest meci de infarct care s-a decis la loviturile de departajare, după ce în timpul celor 90 de minute și două reprize de prelungiri s-a încheiat 2 – 2:

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, V. Lică, A. Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac – M. Lupu, Neacșa, N. Pîrvulescu – M. Coman. Rezerve: Cr. Blaga – I. Pop, Ad. Nicolae, S. Ion, Hergheligiu, Predică, T. Mitran, Câmpan, M. Chindriș. Antrenor: Florin Maxim

Oțelul: Pap – Zhelev, Yabre, J. Cisse, Miguel Silva – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Rusevic, Bodișteanu. Rezerve: R. Stoian – I. Neagu, A. Rus, Ghiocel, R. Tănasă, Malle, D. Panait, Jardan, Gaitan. Antrenor: Dorinel Munteanu

                                               *************

După ce a dominat şi învins trei formaţii de prim eşalon, Corvinul a învins-o în ultimul act şi pe Oţelul, deşi este o nou-promovată în Liga 2! Hunedorenii lui Florin Maxim au disputat două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Întâi au învins cu 4-1 pe Jiul Petroşani (Liga 3), apoi au trecut pe teren propriu cu 4-2, după ce au condus cu 3-0 la pauză!, de Csikszereda Miercurea Ciuc, colegă de competiţie în campionat.

Corvinul a câştigat grupa ei şi a bifat şi prima victimă de prim eşalon, cu această ocazie. După un 2-0 cu Chindia Târgovişte, la Hunedoara a pierdut Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 0-1 cu gol marcat în minutul 57 de Manolache. Câştigarea grupei s-a consfinţit printr-un categoric 6-0 în deplasare cu Progresul Pecica (L3).

Din sferturile de finală, deja băieţii lui Maxim au început să scrie istorie cu litere mari! Un 4-0 de poveste cu CFR Cluj Napoca, urmat de un 3-1 cu FC Voluntari în semifinale, când, deşi egalaţi, ardelenii au avut forţa să se desprindă.

Hergheligiu a marcat golul decisiv, la loviturile de departajare, în finala Cupei României, disputată de hunedoreni contra gălăţenilor antrenaţi de Dorinel Munteanu.

Felicitări! Succes în cupele europene!

 

Cristi Someșan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu