duminică, 12 mai 2024

Școala Gimnazială Mireșu Mare - Proiectul ,,Caravana Reciclării Creative”

 

Motto: „Când lumea se mișcă prea repede și te pierzi în acest haos, întoarce-te la culorile naturii, uită-te la pământul de sub picioarele tale, mulțumește aerului pe care-l respiri. Bucură-te de viață!” Christy Ann Martine

                                                          ****************

În mijlocul agitației secolului pe care-l trăim, natura ne oferă un refugiu pentru a ne regăsi echilibrul sufletesc. Este un loc de relaxare și recreere, unde încă putem găsi tihnă și adevărata bucurie. Pentru aceasta trebuie să ajutăm natura să rămână curată, să o îngrijim și să o respectăm.

                                                        *****************

În cadrul Proiectului Național „Caravana Reciclării Creative” unde Școala Gimnazială Mireșu Mare, Maramureș este partener,  elevii îndrumați de o echipă formată din prof. Merciu Dorel, Pop Lucia, Fărcășan Dana, Butean Bombonica Nicoleta și Dragoș Gelu și-au pus, alături de elevii din ciclul primar și gimnazial, în valoare creativitatea și îndemânarea și au creat un spațiu de poveste în curtea școlii cu locuri destinate lecturii, visării, conectării cu natura, fiindcă atunci când dragostea de carte se împletește cu pasiunea pentru excursii, pentru un mediu curat, de care trebuie să ținem cont, respectând regulile reciclării selective, se pot întâmpla adevărate minuni!

                                                         ******************

Cele cinci zone numite simbolic de către noi: „Zona colectării selective”, „Zona reciclării creative”, „Zona păsărilor fericite”, „Zona lecturilor inspirate”, „Zona grădinilor vesele”, au devenit spre finalul proiectului adevărate puncte de atracție pentru preșcolarii și elevii noștri! L-am avut invitat pe dl. Dobocan Romeo, director executiv ADI Deșeuri Maramureș care a explicat elevilor modul de selectare a deșeurilor și importanța colectării selective a lor.

                                                   *********************

GALERIE FOTO:


















                                  


Text și fotografii Gelu DRAGOȘ

Un comentariu: