vineri, 9 martie 2012

Este nevoie de Legea lustraţiei?


Kemal Atatürk a aplicat cu hotărâre lustraţia împotriva foştilor demnitari ai Imperiului Otoman, astfel reuşind să modernizeze Turcia.
            În chip asemănător, Legea lustraţiei trebuia să fie una din primele legi elaborată şi cu fermitate aplicată îndată după Decembriadă, prin ea reducându-i la tăcere pentru totdeauna pe nomenclaturişti, activişti şi securişti.
            Dar cine să o fi făcut, când Ion Iliescu şi ceilalţi emanaţi se bazau pe unii ca aceştia în amplul şi anevoiosul proces de constituire a noilor structuri de putere, primele cuiburi feseniste?
            Avem dovada concretă că s-a făcut treabă temeinică cu activiştii şi informatorii de profesie: PSD şi PD-L, cele două aripi stângi dar nicicât stângace ale fostului FSN, domină cu autoritate infecta scenă politică a României postdecembriste, căci numai ele au organizaţii şi sedii în toate localităţile ţării, după cum tot ele ştiu cel mai bine să se facă frate cu dracu până-şi ating detestabilele lor scopuri...
            Greu de crezut că după 22 de ani se mai poate vota şi aplica în România un act normativ de-o intransingenţă nimicitoare pentru nomenclaturişti, activişti, securişti şi urmaşii lor mai tineri (pioşii utecişti Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu), când ştim prea bine că fripturiştii din Parlament îşi permit să nu aplice referendumul votat în 2009, adică voinţa poporului care i-a ales!
            Că doar nu-s ei proşti să-şi taie craca de sub picioare...
            Pe de altă parte, în cazul în care Legea lustraţiei totuşi ar fi votată, nu doar că ea s-ar război cu fantomele comunismului, căci marile jocuri au fost făcute cu ani în urmă şi strategiile bolşevismului de multă vreme implementate, dar ar crea şi nişte drăguţe de tensiuni, mai ceva ca penibila şi interminabila Dosariadă.
            Şi totuşi, fără ea treaba merge de-a-ndoaselea...

            Sighetul Marmaţiei,                                                                 George Petrovai
                7 martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu