marți, 18 iunie 2024

Absolvenții instituțiilor de învățământ se pot înregistra la AJOFM

Absolvenții instituțiilor de învățământ, promoția 2023-2024, au la dispoziție 60 de zile pentru a se înregistra la AJOFM Maramureș pentru a beneficia de indemnizație și alte servicii.

Pentru a se înregistra, absolvenții au nevoie de următoarele acte: carte de identitate în original și copie, diploma de absolvire a instituției de învățământ sau adeverința eliberată. La sediul AJOFM Maramureș vor completa o situație a stării lor de sănătate disponibilă și pe site-ul AJOFM, de asemenea vor completa și un act prin care acceptă prelucrarea datelor.

Absolvenții care au de dat examene de corigență în luna august sau septembrie, în funcție de instituția de învățământ, vor putea să se înscrie după ce vor absolvi acel examen de corigență.

Înainte de a beneficia de indemnizația de șomaj, li se vor prezenta locurile de muncă vacante, dacă nu au competențele necesare pentru a ocupa un loc de muncă care este disponibilă la acea dată, vor fi orientați spre un curs de formare profesională care este gratuit.

C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu