sâmbătă, 22 iunie 2024

Atenționări cu coduri galben și portocaliu în Maramureș

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în zona de nord-vest. Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 6. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

De asemenea, pentru astăzi s-a emis cod galben de căldură și disconfort termic ridicat. Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

ANMR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu