luni, 24 iunie 2024

Fotbal cu dinți de lapte

 


La fotbalul nostru cel de toate zilele, mă gândesc...

M-am abținut să scriu ceva despre victoria „astronomică”, „fantastică” asupra „campioanei Universului”, Ucraina. Au fost destui care au revărsat fluvii de laude mai ales asupra genialului selecționer.

Când să mă apuc să scriu, am aflat că soclul statuii acestuia deja s-a făcut. Genial omul ăsta!
Poți bate campioana lumii o dată dintr-o 100 de încercări, dar asta nu-ți poate acoperi norocul și incompetența.
Și a venit meciul care ne menține (spre stupefacția lumii) pe locul întâi, jocul cu Belgia, care se pare că nu ne-a trezit.
Noi când luăm bătaie, ne cresc șansele la locuri de frunte. Cei de la Națională copiază în nesimțire sloganul clonei de la Craiova.
În acest meci, genialul selecționer de teamă să nu periclităm victoria celor din „Capitala (I)Europei”, a scos din teren fotbaliști și a introdus machidoneni bekaliști. Numai omul bekalist de câteva miliarde de (I)Euro, taika Florinel, a lipsit de la victoria belgienilor, dar a preferat genialul antrenor să-l odihnească pentru alte înfrângeri. Cu aceștia, cu bekaloizii, victoria Belgiei a fost ștampilată.
Nu s-ar spune că ai noștri n-au jucat bine. Ar putea ei să joace și mai bine dacă ar fi fost selecționați cei buni, nu cei pe grade de rudenie makidono-impresa(u)riste.
Se vorbește, ca și la politica ce ne ucide, că avem nevoie de continuitate și-n acest sens nepoții lui Mircea Lucescu și cei ai lui Anghel Iordănescu sunt pregătiți să preia Naționala României. Curgă berea neagră!
Federația va fi condusă de aceeași oameni politici de pe strada Mircea Lucescu, colț cu strada Anghel Iordănescu.

Puiu RĂDUCAN
23062024-B. Olănești
Toate reacţiile:
Raducan Puiu, Radu Roxelana şi alţi 20

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu