vineri, 21 iunie 2024

Invitație - AUTENTIC ROMÂNESC

 




Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare va deveni din nou casă primitoare pentru un spectacol folcloric. Artiștii Lavinia Goste și Marius Zorilă vor fi protagoniștii principali ai spectacolului aniversar „Autentic românesc”, organizat în 21 iunie, de la ora 19, cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate artistică. În plus, evenimentul se desfășoară în preambulul zilei de naștere a Laviniei Goste care va împlini 40 de ani în 22 iunie. Acompaniați de Orchestra Națională Valahia, condusă de Marius Zorilă, cei doi soliști vor aduce pe scenă piese îndrăgite precum „Inimioară cu dor mult”, „Floare roșie de mac” sau „Foaie verde pui de nuc”.

Concertul „Autentic românesc” va debuta în Baia Mare, orașul de suflet al Laviniei Goste și al lui Marius Zorilă, iar ulterior va continua ȋn mai multe orașe din țară și nu numai. „Costume tradiționale, versuri străvechi acompaniate de un sound actual, toate aceste ingrediente vor face din el un eveniment excepțional, în care folclorul românesc va fi celebrat la rang de artă”, anunță organizatorii.

Spectacolul reunește invitați speciali: Aurel Tămaș, Veta Biriș, Florentina și Petre Giurgi, Niculina Stoican, Vasile Coca, Laura Olteanu, Diana Cârlig și Ionuț Bledea, Ionela Toma, Corpul de Balet al Ansamblului Folcloric Național Transilvania. Evenimentul poartă numele celui mai recent album de folclor al celor doi artiști.Albumul de folclor intitulat Autentic Românesc, semnat Marius Zorilă și Orchestra Națională Valahia, conține piese din toate zonele folclorice românești, piese care au scris istorie și care s-au auzit de-a lungul timpului în toată lumea: Ciocârlia, Geampara, Suită din Maramureș. O colectie de 12 suite, care ȋmpreună pot constitui harta folclorică a României. „Într-o societate aflată tot timpul în mișcare, uneori, tradițiile și valorile autentice au de suferit, sau își pierd din importanța de altădată. Firul istoriei cântecului popular, însă, continuă să se descrie prin acei oameni care, cu dăruire și devotament, duc adevăratul spirit românesc mai departe, îmbogățindu-l, în același timp, cu un suflu nou și proaspăt”, punctează Lavinia Goste și Marius Zorilă.

C.L.L.
























Foto: GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu