sâmbătă, 17 august 2024

A murit ziaristul Emil Danciu de la „Graiul Maramureșului”


Cu tristețe am aflat că a trecut la Domnul ziaristul și omul de presă de calitate Emil Danciu, zeci de ani aflându-se pe baricade la cotidianul „Pentru socialism” devenit după 1989 „Graiul Maramureșului”. Scria îndeosebi despre evenimentele rutiere întâmplate în județul nostru dar avea și o rubrică permanentă, folositoare maramureșenilor pe pagina a doua a ziarului cu subrubricile „Calendar religios”, „Astronomie”, „Aforismul zilei”, „Astăzi în istorie”, „Telefoane de interes”, „Farmacii cu program non-stop”, „Dicționar”, „Una pe zi„ sau „Bancul zilei”.

Doamna Viorica Pârja, colega dânsului, a scris pe pagina Domniei sale de facebook:

„L-am sunat in 21 mai sa-i spunem La mulți ani! De Sf. Constantin și Elena! Era si Constantin!
Se pregătea sa iasă in natura! Ii plăcea muntele ! Era născut la Cavnic! Apoi aflam ca a avut o întâmplare nefericita! Care l -a dus la spital! Și de aici a început … sfârșitul colegului si prietenului nostru, Emil Danciu! Cu care am petrecut mulți ani de presa! Făcută cu pasiune si responsabilitate! Intr-una din imagini sărbătoream 10 000 de numere Graiul MM! Era Martie 2023!
Aseara, inima lui a încetat sa bată! Prea repede s-a întâmplat! Sa ai drum lin in lumina, Emil!
Sincere condoleanțe Lenutei si fetelor tale dragi, Dana si Oana, cu familiile lor! Memorie binecuvantata!”

Iar un alt fost coleg, Radu Țolaș a scris: Am petrecut multi ani impreuna! Ani profesionali in ale jurnalisticii! Am avut multe discutii! De la fotbal la ciuperci! Unele contradictorii!
Multe ore de teren in culegerea de informatii! Astazi am primit o veste trista! EMIL DANCIU a facut pasul spre eternitate! Dumnezeu sa ii dea odihna binemeritata!”

GDL


Un comentariu: