vineri, 16 august 2024

Ion Țiriac s-a ținut de cuvânt! Medaliații olimpici și-au primit mașinile promise!

Premiații de la JO și-au primit mașinile. David Popovici, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea, dar și Mihaela Cambei (argint la haltere), dar și câțiva canotorii se numără printre noii proprietari ai unor mașini electrice.

Miliardarul român Ion Țiriac și-a onorat promisiunea făcută de a acorda, indiferent din ce metal este medalia, o mașină electrică personalizată, în valoare de 52.500 euro.
Inițial, magnatul promisese acest lucru numai pentru medaliații cu aur, care ar fi fost în număr de 12, respectiv David Popovici la natație, echipajul de 2 dublu rame la canotaj băieți și echipajul feminin de 8+1 tot la canotaj.
Cu câteva zile înainte de închiderea JO de la Paris a emis un comunicat prin care a adus la cunoștință faptul că și-a schimbat decizia, considerând că toți cei care au obținut medalii pentru România au făcut aceleași eforturi și prin urmare merită aceași recompensă.
În plus Țiriac a mai venit cu surpriza de a oferi fiecărui sportiv medaliat și o altă medalie de aur de 14 carate.
Automobilele electrice sunt personalizate cu numele, culoarea medaliei și sportul de unde provine posesorul ei. Sportivii care au obținut două medalii, cum sunt David Popovici, acesta mai având un bronz la natație sau o parte dintre membrele echipajului de 8+1 la canotaj care au mai obținut argint și la alte probe, au primit câte două mașini.
La festivitatea care a avut la Țiriac Collection, la Otopeni, au fost prezente multe nume importante din sportul românesc: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase sau Mihai Covaliu.
În finalul evenimentului, sportivii au semnat o mașină Hyundai care va rămâne în colecția personală a lui Ion Țiriac.
Miliardarul a ținut și un discurs, explicând motivația din spatele premierii sportivilor, punând accent pe importanța sportului în societate. Acesta și-a exprimat și dorința de a reveni pe cele mai înalte culmi.
„Poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna.
Suntem aici, nu e nimic oficial. Asta e o treabă aproape de familie. Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun.
Că poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam.
Pe de o parte, pe de altă parte, cine știe, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură să face, că încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici.
Și vreau să vă fac și ori surpriză, înainte să trec mai departe, avem pe cel mai în vârstă olimpic care trăiește în ziua de astăzi domnul Ioniță, care e acolo, 96 de ani, olimpic la Roma, ciclism, în 1960.
Nu e mare lucru ce facem noi pentru dumneavoastră aici, și când spun noi, eu, Țiriac, familia Țiriac sau fundația. Am încercat să facem ceva, îi mulțumesc feciorului meu, pentru că în 10 zile a făcut mai mult decât puteam face eu în 2 luni. Să adune tot ce s-a adunat aici. Mulțumesc Allianz Țiriac, care vă face totuși o surpriză destul de plăcută mai încolo.
Mulțumesc RACEBOX, care a lucrat 24 de ore, 8 zile și 8 nopți, ca să aducă micile cadouri care vi le facem în situația în care sunt astăzi. Sunt niște oameni care au făcut-o voluntar. Și am făcut-o și noi voluntari pentru dumneavoastră, pentru că nu numai că meritați, dar 4 ani de zile, am făcut și eu sport, nu la nivelul dumneavoastră, dar 4 ani de zile pentru secunda aia, pentru milimetrul ăla, domnul Popovici, pentru tot ce ai să-ți faci treaba asta, să muncești ca un rob, este un mare lucru.
Eu vă mulțumesc încă o dată, sper că să avem un viitor destul de strălucit. Sper că încet, încet ați dat exemplu dumneavoastră. Hai să vedem ce exemple putem să dăm noi și cum putem să mergem mai departe“.
Reprezentanții Federației Române de Gimnastică au precizat într-o postare:
„Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea au fost premiate de Fundația Ion Țiriac și de sponsorii acesteia. La fel ca si ceilalți medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris, Ana și Sabrina au primit câte o medalie de bronz sub forma unui breloc și o mașină Hyundai Ioniq 5, personalizată.
Numărul de înmatriculare al acesteia reprezintă numele fiecăreia dintre fete, pe aripa din spate stilizată disciplina sportivă, iar bara față a automobilului electric este decorată cu un mozaic olimpic“.

Cristi SOMEȘAN





Un comentariu:

  1. Ma bucur pentru Mihaela Cambei care in tinerete a trait in lipsuri! Azi si-a implinit un vis! Are masina ei proprie, dupa mii de ore si zeci de mii de kilograme ridicate! Imi dau lacrimile! Felicitari familiei Tiriac, romani adevarati pentru cadoul oferit adevaratilor eroi sportivi romani!!!

    RăspundețiȘtergere