luni, 12 august 2024

Uniunea Europeană a pre-cenzurat interviul lui Donald Trump cu Elon Musk!

Un caz incredibil s-a petrecut ieri: comisarul european pentru industrie, Thierry Breton, i-a transmis miliardarului Elon Musk într-o scrisoare că trebuie să respecte legislația UE înainte de interviul lui cu Donald Trump pe platforma X, care urma să aibă loc peste cîteva ore.

Din documentul oficial transmis lui Musk rezultă că și el și invitatul său vor trebui să aibă grijă la ce spun în emisiune pentru a nu genera tensiuni în societăție europene, unde X are acoperire masivă.
Breton a declarat că avertismentul a fost motivat de „riscul de amplificare a conținutului potențial dăunător în UE”.
„Monitorizăm riscurile potențiale din UE asociate cu difuzarea de conținut care poate incita la violență, ură și rasism în legătură cu evenimente politice sau societale majore din întreaga lume”, a scris el.
„Eu și serviciile noastre vom fi extrem de vigilenți față de orice dovadă care indică încălcări ale ASD (Legea privind serviciile digitale) și nu vom ezita să folosim pe deplin setul nostru de instrumente, inclusiv prin adoptarea de măsuri provizorii, în cazul în care acest lucru este justificat pentru a proteja cetățenii UE de prejudicii grave”, a mai scris Breton.
O afirmație care lasă loc interpretării că X ar putea fi blocat în timpul interviului dacă în el se spun lucruri ”neconforme”.
„Aceasta înseamnă în special asigurarea, pe de o parte, că libertatea de exprimare și de informare, inclusiv libertatea și pluralismul mass-media, sunt protejate în mod eficient și, pe de altă parte, că sunt puse în aplicare toate măsurile de atenuare proporționale și eficiente în ceea ce privește amplificarea conținutului dăunător în legătură cu evenimentele relevante, inclusiv transmisia în direct, care, dacă nu sunt abordate, ar putea crește profilul de risc al X și ar putea genera efecte dăunătoare asupra discursului civic și a securității publice.
Acest lucru este important în contextul exemplelor recente de tulburări publice provocate de amplificarea conținutului care promovează ura, dezordinea, incitarea la violență sau anumite cazuri de dezinformare” se mai arată în documentul înaintat lui Musk.

Sursa: inpolitics

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu