marți, 23 iulie 2024

Așa se scrie istoria, pe bani mulți...

Se tot vorbește de niște luni de zile despre „optimizările” operate de stîlpii statului-paralel băsescian în Justiție, mă refer la Coldea, Dumbravă eiusdem farinae. Dar puțini știu care a fost cea mai mare „optimizare” a secolului: dosarul Patriciu-Petromidia.

Arestat o noapte în 2005, apoi eliberat, zice-se, pentru viciu de procedură, Patriciu, ne amintim cu toții, a anunțat imediat după eliberare că va cere despăgubiri de sute de milioane de dolari statului român pentru reținerea abuzivă, care ar fi prăbușit acțiunile Rompetrol la bursă.
Patriciu nu a primit despăgubirile imense, pentru simplul motiv că nu le-a cerut niciodată. În schimb, au primit alții „despăgubiri” de la el, ca să-l facă scăpat. 300 de milioane de dolari a fost prețul libertății miliardarului, virați în conturile unei bănci din spațiul ex-sovietic.
Țară pe care Băsescu a vizitat-o oficial câteva luni mai târziu, ca din întâmplare, probabil pentru a se asigura că sunt în regulă conturile. Așa se scrie istoria adesea: pe bani mulți!..
Radu Cristescu, deputat, pe Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu