vineri, 27 septembrie 2024

Comunicat de presă

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Baia Mare implementează, în calitate de partener, proiectul „MaaSolutions – Digital solutions for sustainable urban mobility” – Soluții digitale pentru mobilitatea urbană durabilă, cod proiect 02C0616, finanțat prin Programul Interreg Europe 2021 – 2027.

Liderul de parteneriat al proiectului este Regiunea Puglia din Italia, iar parteneri sunt Asociația Zona Metropolitană Baia Mare, Orașul Geel din Belgia, Orașul Liepāja din Letonia, Oficiul Județean Vas (VVÖH) din Ungaria, Compania Municipală Regiunea Aufbauwerk Leipzig GmbH din Germania, Universitatea Aegean din Grecia, Municipiul Schouwen-Duiveland din Olanda și Orașul Leskovac din Serbia.

Perioada de implementare a proiectului este 1 Aprilie 2024 – 30 Iunie 2028.

Bugetul total al proiectului este de 1.691.772,00 Euro, iar bugetul alocat Asociației Zona Metropolitană Baia Mare este de 197.840,00 Euro, din care 158.272,00 Euro finanțare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 35.611,20 Euro cofinanțarea publică asigurată de la bugetul de stat și 3.596,80 Euro contribuție proprie, reprezentând 2%.

Scopul proiectului MaaSolutions este de a îmbunătăți mobilitatea urbană prin strategii inovative precum Mobility as a Service (MaaS), care promovează o schimbare către moduri de transport durabile, oferind acces simplificat la diverse opțiuni de transport, reducând impactul negativ al traficului auto.

Proiectul are în vedere planificarea mobilității urbane durabile, prin schimburi de experiență  și ateliere de lucru, atât la nivel local, cât și internațional, care vor facilita identificarea unor instrumente privind îmbunătățirea digitalizării și a calității sistemului de transport.

De asemenea, vor fi colectate exemple de bună practică și soluții inovative din domeniile tematice ale Programului Interreg Europe, pentru a dezvolta cunoștințele și a promova o înțelegere comună a „Mobilității ca Serviciu” în Europa.

Detalii privind proiectul și programul de finanțare Interreg Europe 2021 – 2027 se regăsesc la următoarele adrese:

 

https://www.interregeurope.eu/maasolutions

https://zmbm.ro/proiecte/proiect-maasolutions-1.html



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu