joi, 26 septembrie 2024

Gabriela Ruse, calificare pe tabloul principal la China Open

Gabriela Ruse a obținut, în această dimineață, calificarea pe tabloul principal al turneului WTA 1000 care începe la Beijing. Românca a trecut de o sportivă din țara gazdă și va juca alături de Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu, acceptate direct în concurs.

Gabi a învins-o în finala calificărilor, în două seturi, pe Jia-Jing Lu, scor 6-3, 6-1, după o oră și 9 minute de joc. Ocupanta locului 93 mondial a controlat în întregime partida cu chinezoaica de pe locul 261 WTA și s-a calificat pe tabloul principal de la China Open, unde mai sunt prezente încă 3 sportive din țara noastră. Acestea și-au aflat deja adversarele de la Beijing.

Jaqueline Cristian va debuta la China Open cu unguroaica Anna Bondar (27 de ani, 90 WTA). Cele două s-au mai întâlnit până acum de două ori, iar Bondar a câștigat ambele confruntări. Prima dată, la București, în 2018, românca a pierdut 2-6, 6-7, iar un an mai târziu adversara s-a impus din nou, cu 6-2, 6-4.

Ana Bogdan, duel cu Sofia Kenin

Ana Bogdan o va avea adversară în primul tur de la China Open pe Sofia Kenin (25 de ani, 168 WTA). Cele două s-au mai întâlnit de trei ori până acum, românca a câștigat o dată, la Montreal, în 2018 (4-6, 6-2, 6-4), iar americanca de două ori (în 2020 la Roland Garros și în 2023 la US Open). A treia reprezentantă a României de pe tabloul principal de la Beijing este Irina Begu, jucătoare care a beneficiat de clasamentul protejat și care va avea meci în primul tur cu Yexin Ma (25 de ani, 224 WTA). Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare în circuit.

Toate cele 4 sportive din România care iau începând de mâine startul la China Open și-au asigurat câte 23.250 de dolari și câte 10 puncte WTA. După ce a trecut de calificări, Gabriela Ruse și-a trecut în cont 30 de puncte.

Cristi SOMESAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu