luni, 17 iulie 2017

Cozmin Gușă: "Augustin Buzura trebuia să devină președinte în locul lui Ion Iliescu, în 1992"


Consultantul politic Cozmin Gușă a comemorat în direct la Realitatea TV, alături de invitații moderatorului Octavian Hoandră, la emisiunea Realitatea Românească, dispariția din această lume a scriitorului Augustin Buzura, dezvăluind că în 1992 a existat un plan care îl plasa pe regretatul intelectual în fruntea statului, în locul lui Ion Iliescu.
”Augustin Buzura a făcut parte dintr-o grupare de înțelepți ai României care și-au dorit ceva, au încercat ceva și, din nefericire, n-au reușit.(…). Foarte puțină lume știe că domnul Augustin Buzura ar fi trebuit să fie la începutul anilor ’90 candidat la președinție. A existat un plan desenat de oamenii înțelepți. Augustin Buzura trebuia să candideze la președinție în 1992, după retragerea lui Ion Iliescu, și să devină președintele României. Nu a fost să fie, deși planul era desenat”, a arătat consultantul politic.
Totodată, Cozmin Gușă a declarat că, la acel moment, s-a dorit îndepărtarea lui Ion Iliescu de la șefia statului român.
”Ion Iliescu căpătase informația că se dorește așa ceva, nu avea forța încă să se opună unui asemenea plan. A acceptat tacit că ar fi o soluție bună retragerea sa la partid. Dacă Iliescu s-ar fi retras, Augustin Buzura ar fi putut să candideze”, a continuat consultantul politic.
Gușă a mai dezvăluit că s-a făcut o acțiune, în 1992, pentru a-l aduce pe Augustin Buzura în București de la Cluj Napoca, însă academicianul era internat în spital.
”Chiar s-a făcut o acțiune de la București, în 1992, pentru a-l aduce pe domnul Buzura de la Cluj pentru a accepta această candidatură. Starea de sănătate a domnului Buzura, de la acel moment, nu era foarte bună. Deși avionul aterizase, el a fost transportat la spital, unde a stat internat mai multe săptămâni. A fost un episod discret”, a punctat Cozmin Gușă.
Consultantul politic este de părere că, dacă Augustin Buzura era președinte în 1992, alta ar fi fost atmosfera în România.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu