sâmbătă, 15 iulie 2017

Dl. Soroș

Am citit – și m-au entuziasmat- când eram mai tânăr- biografiile diverșilor capitaliști veroși cum ar fi Rockfeller, Morgan și mulți alții. Era în scrierile alea esența capitalismului real- cu oameni care plecau de la câțiva bănuți (eee) și ajungeau să conducă mari imperii prin muncă cinstită (și jugulatul eficient al adversarilor).

Dl. Soroș e altfel. În primul rând că a avut oarece afaceri sinistre cu naziștii care-i omorau poporul. Au mai fost evident și alți tineri evrei care au scăpat de naziști- dar fără să facă afaceri cu ei. Ce a făcut dl. Soroș din 1945 și până în 1992 e evident un mister. Ce a făcut în 1992- adică speculații de pe urma cărora au fost mii de britanici care și-au pierdut economiile- e o porcărie și arată foarte clar că dl. Soroș e doar un speculant.
Dl.Soroș nu e un evreu care din marea bunătate a sufletului său și-a făcut fundația. Meyer Lanski a fost evreu și așa evreu cum era a vrut să ajute Israelul. N-am auzit și nimeni n-a spus ceva că dl. Soroș și-ar fi ajutat în vreun fel vizibil statul co-religionarilor săi.
Dl. Soroș nu e și n-a fost vreodată un filantrop. Domnia sa n-a ajutat niciodată pe nimeni să le meargă mai bine, n-a investit în educație, n-a investit în cercetare sau sănătate.
Domnia sa a lansat gălușca privind societatea deschisă ca un fel de panaceu miraculos. Din niște lecturi nepuse în practică vreodată dar impuse ca un fel de document religios- a construit o întreagă rețea de minioni care urmărește un singur lucru- categoric nu binele oamenilor- ci PUTEREA.
Dl. Soroș nu sprijină- așa cum am mai spus- vreun proiect de cercetare avansată ci doar spălarea creierelor unora cu mantra societății deschise- acolo unde ar trebui dată mult mai multă importanță libertății împinse până la absurd a unor indivizi potenți din punct de vedere financiar- și mai puțin sau deloc- pentru îmbunătățirea condiției umane. Profitând de anii 90 și probabil sub coordonarea serviciilor- dl. Soroș și-a împins această mantră ca un fel de soluție surogat între comunism și curentele politice opuse.
Acolo unde acest lucru îi convine- dl. Soroș sprijină la greu fascismul est-european- chiar dacă nu direct- în orice caz mișcările fasciste anti-rusești. Pentru că , de fapt- dl. Soroș luptă nu împotriva sărăciei și mizeriei ci împotriva unor state naționale bine definite- nu moi și vagi așa cum ar vrea domnia sa. De aceea are probleme și cu foștii premianți ai noilor democrații- Polonia, Ungaria și Cehia- dar și cu Israelul și SUA. Pentru că dl. Soroș vrea PUTEREA. Și e dispus să calce peste cadavre (vezi Maidanul) extrem de ușor cu sprijinul unor minioni spălați pe creier.
Autor: Stefan Kovacs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu