vineri, 7 iulie 2017

Informare FSLI - probleme discutate la MEN




Stimați colegi,

În 3 iulie 2017, la Ministerul Educației, a avut loc o întâlnire a reprezentanților FSLI cu ministrul educației, Liviu Marian Pop.
1)      Reprezentanții FSLI au propus ministrului educației ca MEN să formuleze precizări pentru aplicarea legii salarizării.
2)      Totodată MEN va solicita sumele pentru plata sumelor restante la sentințele judecătorești. Rectificarea bugetară se va face la finalul lunii iulie sau la începutul lunii august.
3)      FSLI va înainta un material către MEN cu prevederile din CCM care nu se respectă
4)      S-a convenit ca miercuri, 5 iulie să se întrunească o comisie tehnică la MEN pentru a discuta Regulamentul privind acordarea sporurilor pentru condiții de muncă.
5)      De asemenea se vor demara discuțiile pentru elaborarea normativelor pentru funcțiile de conducere și pentru personalul auxiliar și nedidactic.
 6)    În ceea ce privește tichetele de vacanță, dl ministru a recunoscut că OUG 46/2017 permite acordarea acestora, dacă există fonduri cu această destinație. Cum pentru învățământ banii trebuie să vină de la bugetul de stat, în 2017 sunt șanse minime pentru acordarea lor. Deci deocamdată a îndemna acum unitățile școlare să solicite primăriilor să aloce bani pentru tichete de vacanță, înseamnă să vindem iluzii oamenilor, așa cum ne-au vândut cei care ne guvernează, iar pentru asta vor plăti cu siguranță.

Cu respect și urări de vacanță plăcută,  

Prof. Ioana PETREUŞ
  Preşedinte SLI MM


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu