luni, 3 iulie 2017

ÎNSCRIEREA LA LICEU 2017

Absolventii de clasa a VIII-a completeaza, de luni pana pe 6 iulie, optiunile in fisele de inscriere la liceu, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.
Repartizarea computerizata in invatamantul liceal va avea loc pe 12 iulie. Depunerea dosarelor de inscriere la unitatile de invatamant la care candidatii au fost repartizati se va face intre 13 si 17 iulie.
 Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Conform calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2017 – 2018, repartizarea computerizata a absolventilor clasei a VIII-a in invatamantul liceal de stat se face intr-o singura etapa. Candidatii care au participat si au ramas nerepartizati in urma repartizarii computerizate pot fi repartizati de catre comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti pe locurile ramase libere, in perioada de rezolvare a situatiilor speciale.
La inscrierea la licee a candidatilor declarati admisi in urma repartizarii computerizate, cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere se depun in copie certificata in conformitate cu originalul de catre angajatul unitatii de invatamant investit cu astfel de competente.
 Calculul mediei de admitere
 Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a
 Repartizarea se face ordonand candidatii in judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate.
 Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare nationala, media generala de absolvire a claselor V-VIII, nota obtinuta la proba de limba si litaratura romana din cadrul evaluarii nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul evaluarii nationale si nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul evaluarii nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta conform prevederilor Art. 10, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.
 Pentru candidatii din seriile precedente anului 2010, evaluarea nationala se inlocuieste cu tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 si 2009, respectiv cu testele nationale pentru elevii din seriile 2004-2007.
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.
Situatia poate apare in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
 Calendarul admiterii in invatamantul liceal
 3 – 6 iulie 2017: Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a. Completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete, la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea
 3 – 6 iulie 2017: Introducerea in baza de date computerizata (in aplicatia informatica centralizata) a datelor din fisele de inscriere
 4 – 7 iulie 2017: Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata
 12 iulie 2017: Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017 – 2018
 13 iulie 2017: Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal de stat din judet/ municipiul Bucuresti
 13 iulie 2017: Afisarea de catre fiecare unitate din invatamantul liceal a listei candidatilor repartizati in acea unitate
 13 – 17 iulie 2017: Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati
 18 iulie 2017: Transmiterea de catre unitatile de invatamantul liceal de stat a situatiei locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.


                                                       PORTALINVATAMANT.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu