miercuri, 5 iulie 2017

“Se scaldă poezia-n mare”, la Constanţa

                     
 Întâlnirea comună de lucru a cenaclurilor literare “Valentina Graur-Lăzărencu” , (USEM) și „Mihail Sadoveanu”, a avut loc sâmbătă 1 iulie 2017, la terasa “Zoom Beach” de pe plaja “Trei papuci”, din Constanța. Intitulată “Se scaldă poezia-n mare”, întâlnirea s-a desfășurat sub sloganul „Poduri de dor” și s-a bucurat de o participare numeroasă a iubitorilor de poezie. Într-adevăr, colegii noștri de la Chișinău au construit un uriaș pod al prieteniei până la Constanța, pe care l-au trecut, însoțiți de colegii USEM din România, cântând și recitând. Același lucru l-au făcut și aici, unde , dându-și mâna cu colegii de la mare, au vorbit despre mare, iubire și prietenie.
Moderatorii întâlnirii au fost Diana Ciugureanu-Zlatan, președintele USEM și Aurel Lăzăroiu, coordonatorul Cenaclului literar „Mihail Sadoveanu”.
Au recitat din creațiile personale sau din clasicii literaturii române: Victor Cobzac, Mihaela Cojocaru, Adelina Alcaz, Violetta Petre, Veronica Pîrlea-Conovali, Dumitru Iftime, Nina Gonța, Aurel Lăzăroiu, Ana Onica, Cezar Pînzaru și mulți alții. Dorina Codreanu și Gheorghe Stratan ne-au oferit o mare surpriză: au interpretat un fragment din romanul “Baltagul”, de Mihail Sadoveanu, aducând, astfel, un omagiu marelui scriitor, al cărui nume îl poartă cenaclul nostru. Au cântat: Viorela Moraru – romanțe, Laurențiu Marinescu – folk și Sorina Preda – muzică populară. Colegii noștri din Clubul Umoriștilor Constănțeni (Ananie Gagniuc, Violetta Petre, Petru Brumă și Ion Ruse) au susținut un moment umoristic, la tema întâlnirii.
Aurel Lăzăroiu a înmânat Cenaclului literar „Valentina Graur-Lăzărencu”, din partea Cenaclului literar „Mihail Sadoveanu”, o diplomă de excelență pentru promovarea literaturii române pe ambele maluri ale Prutului.
Finalul întâlnirii i-a găsit, pe toți cei prezenți, într-o horă a frăției.
A fost o întâlnire care va rămâne, cu siguranță, multă vreme în amintirea participanților. Și are toate motivele.


Aurel Lăzăroiu, Președinte, Cenaclul Literar Mihail Sadoveanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu