luni, 7 mai 2018

Florile de salcâm vindecă astenia și te fac fericit


Este o adevărată plăcere să te plimbi în perioada aceasta pe afară, prin păduri sau parcuri. Au înflorit salcâmii, iar mirosul lor îţi dă o stare de fericire. Consumate în diverse reţete, florile au o mulţime de beneficii pentru sănătate.
Florile de salcâm sunt comestibile şi chiar delicioase. Conţin vitamine, minerale, acizi organici şi uleiuri volatile, iar din ele poţi să faci ceai, tinctură, pulbere, sau le poţi folosi proaspete, adăugate în salate sau în prăjituri. Au proprietăţi sedative, antispastice şi expectorante. Florile de salcâm se culeg la începutul sau la mijlocul înfloritului, pe vreme însorită şi uscată.
Ceaiul de salcâm are în primul rând darul să ne liniştească, să combată stresul şi durerile de cap. Se prepară din trei linguriţe de flori de salcâm la o cană cu apă clocotită şi se lasă 10 minute la infuzat.
Tot ceaiul de salcâm calmează crizele puternice de tuse convulsivă, însă are efect şi în tratamentul gastritelor hiperacide, al ulcerului gastric sau duodenal, al refluxului gastric. În acest caz se poate administra şi pulbere de flori de salcâm (o linguriţă de 2-3 ori pe zi, înainte de masă), titrează Click.
Pasta de flori de salcâm are efect împotriva constipaţiei. Se prepară din 10 linguri de flori uscate şi mărunţite, amestecate cu 5 linguri de miere. Se ia câte o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol. Plină de vitamine şi minerale, această pastă e benefică şi în perioadele de suprasolicitare intelectuală, în astenie şi oboseală.
NN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu