"După o oră, Pavel o trezi pe Lea și își continuară drumul, care pe timp de zi era și mai primejdios. Ajunseră la locul de întâlnire către seară. Nu era nimeni, iar Pavel lansă semnalul convenit: un tril de pasăre cântătoare, de prin părțile locului pe care-l cunoștea atât de bine din anii petrecuți în pădure. Când a auzit răspunsul, Pavel ieși din tufișul unde se ascunsese cu Lea și în fața lui apărură doi bărbați bărboși, în cojoace mițoase de ciobani. Pavel o chemă pe Lea și îi spuse scurt:
— Lea, te iubesc. Ai grijă de tine. Dumnezeu să te aibă în pază.
— Te iubesc și eu, Pavel. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine, îi răspunse Lea, abia stăpânindu-și lacrimile. Se sărutară scurt, după care Lea dispăru cu cei doi oameni în pădure.
— Oare o voi mai vedea vreodată?, se întrebă Pavel și porni agale, dar prudent către casă, căci primejdiile nu trecuseră, o întâlnire cu jandarmii îi putea fi fatală"
Pavel și Lea - un român și o evreică, o iubire imposibilă în timpul Holocaustului în nordul Transilavniei în anul 1944. Dacă vreți să aflați deznodământul, citiți culegerea de eseuri "Șapte povești de dragoste în timpul Holocaustului, comunismului și azi", care va apărea peste puțin timp la Editura Meridiane Publishing Iași, pe care o puteți pre-comanda aici:"
https://meridiane.ro/product/sapte-povesti-de-dragoste-in-vremea-holocaustului-comunismului-si-azi
Informație de la Petru CLEJ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu