vineri, 1 noiembrie 2024

Adrian Onciu: Persective sumbre


După ce Joe Biden i-a numit ”gunoaie” pe susținătorii lui Trump, pare că nehotărâții din Statele Unite vor ști cu cine să voteze.

Globaliștii sunt acum mult mai bine pregătiți în cazul eșecului, previzibil, al favoritului lor, Kamala Harris. Ei deja au luat în calcul potențialele decizii ale lui Trump în calitatea sa de viitor președinte al SUA.

Europa este îmbâcsită de globaliști conectați direct cu filantropii din Washington. Valul suveranist a fost mult mai mic decât se aștepta. Așa că Ursula von der Leyen și acoliții de la Bruxelles conduc destinele blocului comunitar cu o mână de fier. Odată ce Trump va reveni în Biroul Oval, firul roșu al legăturii dintre SUA și UE va fi transferat de la Casa Albă la sediile miliardarilor George Soros și Bill Gates.

Deciziile Comisiei Europene nu doar că îl vor ignora pe Trump, dar vor fi, cel mai probabil, în contradicție cu politicile adoptate de noua administrație. Cu două excepții: contribuția financiară substanțial mărită în contul blocului NATO și atitudinea belicoasă față de China.

”Revenirea lui Trump ar fi un șoc benefic care va permite UE să meargă mai departe, la fel ca pandemia sau criza energetică după războiul din Ucraina”, a declarat un diplomat de rang înalt al UE pentru revista Politico. Monstrul Trump, zugrăvit astfel de către presa mainstream controlată de filantropii globaliști, va deveni sperietoarea perfectă. Va fi argumentul suprem al Ursulei von der Leyen atunci când va proclama falsa intenție de ieșire a Europei de sub tutela SUA.

O mare minciună, în fond. În următorii patru ani Bruxelles-ul va ieși cel mult de sub comanda directă a lui Donald Trump.

Noul președinte putinist va fi băgat în aceeași oală cu Putin, Xi și Netanyahu. Motiv suficient ca Europa să se proclame suverană (wow!), iar Ursula să facă un apel la unitate în fața pericolului rusesc, la armată proprie și la un serviciu de informații după model CIA. Sub pretextul competiției cu Statele Unite și China, blocul comunitar va încerca să impună statelor membre supravegherea comună a băncilor și piețelor lor bursiere, să-și întărească sectorul tehnologic și să investească masiv în industria de război.

După toate probabilitățile, Trump nu va reuși să oprească rapid conflictul din Ucraina. Însă va mări presiunea asupra Europei pentru a prelua efortul de pe umerii SUA și a cotiza suplimentar la bugetul NATO.

Problema finanțării armelor destinate Ucrainei va fi în centrul discuțiilor. Țările din UE foarte apropiate de SUA, în special cele din fostul lagăr comunist, ar dori ca UE să împrumute bani dintr-un coș comun (prin emiterea de ”euroobligațiuni”) pentru a crește fondurile promise Kievului. Știm deja cum – după modelul din pandemie, în vederea cumpărării de vaccinuri. Victoria lui Trump ar crește presiunea asupra unor state ca Germania și Olanda, deocamdată reticente la utilizarea euroobligațiunilor.

În ce privește comerțul transatlantic, există și în prezent o dispută între Washington și Bruxelles legată de taxele suplimentare pentru importul de oțel și aluminiu, care datează din primul mandat al lui Trump. Europenii au amânat o ripostă până în martie 2025, după instalarea noului președinte al SUA.

O mare necunoscută rămâne strategia lui Trump față de Agenda 2030 a ONU, în special față de lupta împotriva încălzirii globale. Cert este că Europa va continua să implementeze directivele ONU cu sau fără voia lui Trump.

Șefa Comisiei Europene va avea un atu în plus cu Trump la Casa Albă și în ce privește reticența Germaniei de a se manifesta mult mai dur față de China, în contextul strângerii relației dintre Beijing și Moscova.

Una peste alta, ”putinistul Trump” la Casa Albă va fi pretextul ideal al globaliștilor pentru a continua războiul din Ucraina cu și mai mare avânt (știți ideea, ”Vin rușii!”) pe spinarea contribuabilului european. Cu riscurile de rigoare și cu profitul aferent al industriei arondate Pentagonului.

Autor: Adrian Onciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu