sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Paula Seling - în juriul Selecției Naționale Eurovision

Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu, Paula Seling și Andrei Tudor vor juriza Selecția Națională Eurovision și vor alege semifinaliștii și finaliștii competiției muzicale.
De vineri până duminică, 29 ianuarie, juriul va audia concurenții înscriși în preselecție. Vedete autohtone, precum Lora, Mihai Trăistariu, Florin Chilian, Maxim, Ianna Novac, Tavi Colen și Emma, Tudor Turcu, Nora Deneș, Cristina Vasiu, Teodora Dinu sau Ramona Nerra, dar și compozitori străini — suedezi, britanici și americani — speră să reprezinte România la concursul de la Kiev, din luna mai.
Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, audițiile se vor desfășura în Studioul 3 al TVR, iar înregistrările vor fi difuzate într-o serie de emisiuni la televiziunea publică. Acestea încep pe 5 februarie și vor fi difuzate zilnic, până pe 11 februarie, la TVR 2, TVR HD, TVR Moldova și TVR Internațional, de la ora 20,00.
Pe 12 februarie, la TVR 2, în cadrul unui show live, juriul va dezvălui numele celor 15 semifinaliști ai Selecției Naționale 2017. Emisiunea va fi transmisă în direct, de la ora 20,00, și pe TVR HD, TVR Moldova și TVR Internațional.
Semifinala Selecției va avea loc pe 26 februarie, iar finala — pe 5 martie. Câștigătorul Selecției Naționale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.
Iuliana Marciuc și Bogdan Ghițulescu sunt producătorii Selecției Naționale Eurovision 2017. Regia show-urilor va fi realizată de Aurel Badea. Delegația României la Kiev va fi condusă, anul acesta, de Iuliana Marciuc.
Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993. Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem — Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi — Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu — Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.
Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 42 de țări. Sursa AGERPRES


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu