duminică, 2 iulie 2017

E D I T O R I A L

Hai să nu ne mai mințim! Ne merităm soarta fraților!

Da. O să fiu înjurat și stigmatizat pentru ceea ce urmează să scriu. Sau poate voi fi apreciat! Puțin îmi pasă. De fapt nu îmi pasă deloc. Îmi asum tot ce va urma după ce voi face public acest editorial. Că veni vorba, nu am mai scris demult un editorial. Îmi era și dor de anii în care făceam presă. Am stat însă mult pe gânduri dacă să dau drumul acestor gânduri sau nu, dar mi-am zis că nu am ce pierde ci din contră, poate unii vor privi obiectiv subiectivitatea mea și își vor schimba mentalitatea. În caz contrar nu voi trăi cu regretul că nu am încercat măcar.
Așadar să începem: Trăiesc în Marea Britanie de un an și lucrez la un restaurant chinezesc. Am avut șansa de-alungul timpului să cunosc zeci de persoane de toate naţionalităţile, confesiuni religioase dar nație mai perfidă, mai perversă, mai oportunistă și mai instabilă decât românul nu am întâlnit. Nu constituie ceva nou pentru mine caracterul îndoielnic al românilor, dar am venit aici cu speranța că o să găsesc mentalități schimbate, evoluate, dar din păcate am găsit prea puține. Poți scoate românul din România dar nu și România din români. Și când spun asta mă refer la metehnele pe care le-am dobândit după 89 și care ne-au adus în starea asta jalnică. Muncind alaturi de diverse naționalități mi-am dat seama ce ne lipsește. Multe ne mai lipsesc. Noi nu avem respect față de muncă, facem lucrurile doar sa fie făcute. Ne place să avem întotdeauna dreptate dar nu ne place să răspundem pentru greșelile pe care le comitem. Ne revendicăm drepturile dar nu ne pasă de ale altora. Suntem egoiști și nu ne place să îl vedem pe celălalt că urcă treptele mai repede sau mai bine ca noi. Suntem invidioși și mai aruncăm câteva lopeți de pământ peste cel care îl vedem îngropat pe jumătate.
Mai facem și lucruri bune. Am văzut câțiva români care s-au afirmat aici și nu numai aici. Bravo și cinste lor! Încerc să le urmez exemplul. Așadar cum doriți dragii mei să fim  respectați în lume când noi nu ne respectăm pe noi?! Cum să fim luați în considerare când punem în fruntea țării specimene precum actualul premier și miniștri plagiatori ?!
 În încheiere îl voi cita pe Horaţiu Mălăele care zicea că " Daca a mai rămas cineva aici pe care nu l-am jignit îl rog să mă ierte " .
Și tot în încheiere vă mai spun: Ne merităm soarta !!!


                                                                                Călin DRAGOMIR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu