miercuri, 5 iulie 2017

EDU.RO - REZULTATE BACALAUREAT 2017. S-au afişat notele obţinute de absolvenţii de clasa a XII-a la BAC 2017 în Bucureşti şi în toate judeţele din ţară. HARTA rezultatelor / 97 de elevi au obţinut media 10, la nivel naţional

Absolvenţii de clasa a XII-a află astăzi primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2017, de pe portalul EDU.RO / bacalaureat.edu.ro. Notele obţinute de elevi la BAC 2017 s-au afişat online.

Cea mai mare rată de promovare a examenului de bacalaureat a fost înregistrată în judeţul Sibiu (83,73%), urmat de Bacău (83,44%), la coada clasamentului aflându-se judeţele Ilfov (42,24%) şi Giurgiu (50,76%), potrivit rezultatelor centralizate de Ministerul Educaţiei, înainte de contestaţii.
Judeţul Sibiu a înregistrat cel mai mare grad de promovare la examenul de bacalaureat, de 83,73%, fiind urmat de Bacău, cu 83,44%, Iaşi, 82,91% , Cluj, 82,75% şi judeţul Alba, cu 79,76%.
La polul opus, se regăsesc judeţul Ilfov, unde mai puţin de jumătate dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul, mai exact 42,24%. Cu 50,76% rată de promovare, Giurgiu este pe penenultimul loc al clasamentului naţional, înainte fiind, Teleorman, cu 53,95%, Gorj, 58,85% şi Mehedinţi, 59,22%.
Rata de promovare în Capitală este una apropiată de rata naţională, adică 74,09%, cu patru procente mai mult faţă de anul precedent. În Sectorul 4, peste 82 % dintre elevi au obţinut note de trecere, în Sectorul 2, 79,4%, în Sectorul 1, puţin peste 78%, în Sectorul 3, 71%. La polul opus, Sectorul 6 este pe ultimul loc (62,80%), iar Sectorul 5 (63,55), penultimul. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la Liceul Tehnologic Special Nr.3, niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.
Ministerul Educaţiei a anunţat că există aproximativ 10 licee, care au avut „zero” rată de promovare. În aceste cazuri, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a precizat că „în situaţia acestor unităţi de învăţământ se vor lua măsuri, chiar până la desfiinţare, aceasta fiind ultima generaţie care a susţinut examenul de bacalaureat”.
La nivel naţional au fost 97 de medii de 10, cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti şi Cluj, cu câte nouă medii, iar Bihor şi Iaşi au câte opt medii maxime.
Pop s-a arătat nemulţumit de rezultatul obţinut la examenul de bacalaureat al liceelor tehnologice şi doreşte să facă modificări, introducând o examinare diferenţiată, în funcţie de filieră.
„O modificare a structurii Bacalaureatului, introducerea a încă două tipuri de Bacalaureat va fi luată în calcul, vom face o dezbatere publică, iar orice modificare, îşi va produce efectul în doi-trei ani de zile. Nu ne putem juca cu o modificare făcută pe picior a examenului. Din datele pe care le avem, putem trage concluzia că avem nevoie de această formă de Bacalaureat, mai ales că am pierdut în ultimii patru ani, 26.000 de elevi, aproape un oraş. Constatăm că odată cu modificarea Legii educaţiei în 2011, atunci când introducerea unui nou stil de Bacalaureat, a dus, pe zona liceelor tehnologice, un grad de promovabilitate din ce în ce mai mic, iar pe zona liceelor teoretice, o creştere a ratei de promovabilitate”, a explicat ministrul Educaţiei.
Rata de promovare din acest an de la examenul de bacalaureat 2017 este de 71,4 %, cu cinci procente mai mare faţă de anul trecut, când 66,4% dintre elevi au luat notă de trecere.
Miercuri, între orele 16.00-20.00, elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii, urmând ca în zilele 6-9 iulie, aceste cereri să fie soluţionate, iar rezultatele finale ale examenului vor fi afişate pe 10 iulie.Judeţul Sibiu a înregistrat cel mai mare grad de promovare la examenul de bacalaureat, de 83,73%, fiind urmat de Bacău, cu 83,44%, Iaşi, 82,91% , Cluj, 82,75% şi judeţul Alba, cu 79,76%.
Rata de promovare a examenului de bacalaureat, în prima sesiune din 2017, la nivelul Capitalei, este de 74,09%, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

Procentul înregistrat este mai mare, comparativ cu cel anul trecut, când 68,5% dintre absolvenţii de liceu au obţinut o notă de trecere.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la Liceul Tehnologic Special Nr.3, niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.
Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a anunţat, miercuri, că rată de promovare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2017, înainte de contestaţii, este de 71,4%, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.
Ministrul Educaţiei a precizat că notele elevilor pot fi consultate pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro.
Liviu Marian Pop a adăugat că au fost 135.513 de elevi înscrişi, la examinări prezentându-se 128.503 de absolvenţi de liceu.
Un număr de 91.754 au obţinut note de trecere. Avem, deci, un procent de 71,4 %”, a subliniat Pop.
Sursa citată a precizat că, la nivelul judeţului Ilfov, peste 42% dintre candidaţi au obţinut note de trecere. În Sibiu, a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 83,73%, în Bacău, 83,54%, iar în Cluj, 82,7%.
Niciun elev din judeţul Bistriţa-Năsăud nu a reuşit să obţină, în acest an, media 10 la Bacalaureat. Promovabilitatea, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 71,73 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform rezultatelor publicate miercuri de Ministerul Educaţiei, niciun elev din judeţul Bistriţa-Năsăud care a susţinut examenul de Bacalaureat nu a reuşit să obţină media 10.
Cea mai mare notă - 9,96 - a fost obţinută de o elevă din Beclean de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” şi de două eleve de la Colegiul ”Andrei Mureşanu” din Bistriţa.
La exemenul de Bacalaureat din acest an s-au înscris 2.045 de absolvenţi de liceu, 1.802 din seria curentă şi ceilalţi din seriile anterioare.
În urma examenului de Bacalaureat, 1.467 de candidaţi au fost declaraţi admişi, 481 au fost respunşi şi 97 de elevi un s-au prezentat la examene.
Niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat în două licee din Timiş. La polul opus sunt Colegiul Naţional “C. D. Loga” şi Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, cu o promovabilitate de 100 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în judeţul Timiş este de 71,93%.
În Timiş, un singur absolvent de liceu, Ansira-Ariadna Dinu, de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara, a obţinut media 10, iar alţi 16 candidaţi au media peste 9.90.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Timiş, sunt două licee cu promovabilitate 100% la examenul de Bacalaureat: Colegiul Naţional “C. D. Loga” din Timişoara şi Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara.
La polul opus se află Liceul Tehnologic Agricol din Orţişoara şi Liceul Teoretic Socrates, cu promovabilitate 0%.
Două licee din judeţul Alba - Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” şi Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif”, ambele din Alba Iulia - înregistrează o rată de promovabilitate de 100 la sută la Bacalaureat. La Colegiul de Afaceri Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Jidvei niciun absolvent nu a trecut examenul.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, rata de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul judeţului, înainte de contestaţii, este de 79,76 la sută, mai mare faţă de anul trecut, când a fost 72,73 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenţi 2.520, iar promovaţi 2.010, cinci cu media zece.
Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, instituţie de elită la nivel naţional, înregistrează şi în acest an promovabilitate de 100 la sută, toţi cei 103 elevi examinaţi promovând examenul.
În ultimii ani, la Colegiul Militar sunt admişi 120 de elevi, iar o parte dintre ei renunţă, deoarece consideră că fac sacrificii mari pentru a se dedica meseriei armelor şi pentru a deveni lideri ai armatei. Ei dorm în internatele din cadrul şcolii, câte zece în dormitor, se trezesc la ora 6.00, iar zece minute mai târziu ies la înviorare. La ora 8.00 încep cursurile şi urmează un program strict, care include muncă în cadrul liceului, arborarea drapelului, raportul companiei şi inspecţia. După orele de curs au timp liber circa două ore, iar apoi intră în program de studiu.
O altă instituţie din Alba care a înregistrat promovabilitate de 100 la sută, la fel ca în ultimii ani, este Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia, însă aici au susţinut examenul doar şase absolvenţi.
Rată de promovabilitate bună - 99,51 la sută - a obţinut şi de Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde dintre cei 207 elevi examinaţi, dor doi au fost ”respinşi”.
La Colegiul de Afaceri Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Jidvei niciun absolvent nu a trecut examenul.
Niciun absolvent de clasa a 12-a nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat la trei licee din judeţul Olt. Pe de altă parte, rata de promovabilitate a Bacalaureatului, înainte de contestaţii, a crescut în acest an cu peste 3 la sută faţă de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liceele din Olt cu promovabilitate zero la Bacalaureat sunt Liceul Tehnologic Crîmpoia, Liceul Tehnologic Izvoarele şi Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt.
63,11% dintre absolvenţii clasei a XII-a din judeţul Olt au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, doi dintre aceştia reuşit să ia media zece.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii Colegiului Naţional ”Radu Greceanu” Slatina, cei ai Liceului Teoretic ”Mihai Viteazul” Caracal şi cei ai Colegiului Naţional ”Ion Minulescu”, rata de promovabilitate la aceste unităţi de învăţământ depăşind 90 la sută.
Pe poziţia a patra a acestui top se situează Liceul Tehnologic ”Iancu Jianu”, unde 13 dintre cei 16 elevi care au susţinut Bacalaureatul au reuşit să promoveze examenul.
Anul trecut, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat, înainte de contestaţii, era de 59,75 la sută, fiind aşadar înregistrată o creştere de 3,36 la sută.
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, că rată de promovabilitate a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2017, înainte de contestaţii, este de 71,4%, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

Ministrul Educaţiei a precizat că notele elevilor pot fi consultate pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro.

Sesiunea august-septembrie 2017
11 - 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale
Potrivit statisticii în 2004 au promovat Bacalaureatul 84,59% dintre candidaţii înscrişi la prima sesiune, în 2005 - 84,68%, în 2006 - 80,48%, în 2007 - 82,08%, în 2008 - 78,30%, în 2009 - 81,47%, în 2010 - 69,30%, în 2011 - 45,73%, în 2012 - 44,41%, în 2013 - 56,44%, în 2014 - 60,65%, iar în 2015 - 67,9%.
Anul trecut, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 68,1% după rezolvarea contestaţiilor, fiind cea mai mare din ultimii şase ani.
BACALAUREAT 2017
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc la data de 21 august.
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Alba
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Arad
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Argeş
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Bacău
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Bihor
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Bistriţa-Năsăud
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Botoşani
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Braşov
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Brăila
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Bucureşti
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Buzău
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Caraş Severin
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Călăraşi
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Cluj
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Constanţa
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Covasna
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Dâmboviţa
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Dolj
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Galaţi
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Giurgiu
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Gorj
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Harghita
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Hunedoara
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Ialomiţa
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Iaşi
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Ilfov
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Maramureş
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Mehedinţi
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Mureş
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Neamţ
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Olt
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Prahova
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Satu Mare
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Sălaj
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Sibiu
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Suceava
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Teleorman
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Timiş
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Tulcea
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Vâlcea
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Vaslui
REZULTATE BACALAUREAT 2017 Vrancea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu