miercuri, 5 iulie 2017

România, reprezentată la Ziua Dunării din Tyaciv (Ucraina)




Subprefectul județului Maramureș, Gavriș Ardelean, a participat sâmbătă, 1 iulie, la sărbătorirea “Zilei Dunării” în bazinul Tisa, care a avut loc  în localitatea Tyaciv din Ucraina. Deplasarea a avut loc în urma invitațiilor adresate de către Consilul Raional Tyaciv, Regiunea Transcarpatia din Ucraina, Ministerul Mediului din Ucraina precum și a Ministerului Apelor și Pădurilor din România. Scopul evenimentului l-a reprezentat strângerea relațiilor de colaborare dintre administrațiile locale și centrale din România și Ucraina.

Din partea României au mai făcut parte din delegație Radu Farcaș-Administrația Bazinală de Apă Someș - Tisa -  responsabil compartiment Relații transfrontaliere, Anca Timar, biolog în cadrul Biroului Plan de Management Bazinal (Administrația Bazinală de Apă Someș - Tisa), Stelian Ivașcu– inginer-sef în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, Alexa Bout - șeful Sistemului Hidrotehnic Tisa (Maramureș), specialist relații presă (Maramureș).
La eveniment a mai participat și consulul României la Slatina- Gabriel Nicola.
Din partea ucraineană a participat Mykola Kuzyo, ministru adjunct pentru integrare europeană din cadrul Ministerului Mediului din Ucraina, Ivan Kovach, primarul Tyaciv-ului, Volodymyr Chipak, directorul Autorității Bazinale Tisa, Oleksandr Klitko, task manager al reprezentanței UE în Ucraina, diferite personalități ale administrației publice locale și centrale.

 În cadrul momentelor artistice, Maramureșul a fost reprezentat de Ansamblul Folcloric“Mugurelul” al Clubul Copiilor din Sighetu Marmației.
Obiectivul principal al manifestărilor dedicate Zilei Dunării este acela de a implica cetățenii țărilor dunărene în multiple activități independente sau comune, desfășurate pe plan local, regional și national, care să aducă în atenția publicului importanța protejării fluviului Dunărea și a râurilor din bazinul acestuia. Astfel, autoritățile guvernamentale la nivel central și local, municipalitățile, organizațiile neguvernamentale, asociațiile, școlile și grădinițele, precum și comunitățile ștințifice au fost încurajate să se implice în organizarea și desfășurarea acestor activități.
Un punct destul de consistent în discuțiile avute cu partea ucraineană a fost subiectul reconstruirii podului peste Tisa în regiunea Tyaciv – Săpânța, unde există 3 picioare de pod.
Reprezentanții Maramureșului au fost onorați cu un “Certificat de apreciere” și cu un premiu din partea organizatorilor.


Instituția Prefectului – Județul Maramureș


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu