luni, 18 decembrie 2017

Revoluția cratițelor și lămpașelor

Așa cum preconizam, această zi coincide cu reluarea ostilităților. Radicalii liberi vor mărșălui și vor protesta din nou ”spontan”. Organizatorii anunță că mulți dintre ei vor fi înarmați cu tigăi, în care vor lovi ritmic pentru a atrage atenția. Și cu lămpașe. Lămpașe moderne. Nelipsitele celulare. Unii dintre ei, tot la îndemnul organizatorilor, se vor lega la ochi cu benzi negre. Pentru a arăta cum orbecăie societatea românească prin meandrele Justiției. Radicalii liberi intenționează să declanșeze o veritabilă revoluție. Iar revoluțiile, nu-i așa, sunt cât se poate de spontane.


Protestul este pe cale să se reinventeze. El nu este nici spontan, pentru că are organizatori, care mai țin și conferință de presă în această calitate. Dar nu este nici asumat. În sensul că niciunul dintre dirijori nu își ia răspunderea de a răspunde legal în fața autorităților pentru situațiile în care manifestațiile degenerează. Și bine fac, atâta timp cât autoritățile ridică neputincioase din umeri.
Protestul trebuie reinventat și pentru că, începând de duminica trecută, în mod oficial, el nu mai este civic ci eminamente politic. Pentru că fruntașii și activiștii și o parte din electoratul partidelor din opoziție se numără printre inițiatorii și organziatorii neoficiali au demonstrațiilor. Este ciudat, nu? Partide politice și încă parlamentare demonstrează împotriva unei majorități pe care o socotește criminală, ultra-penală și ciumă roșie și declară că apără ordinea de drept, dar omite să ceară autorizație de la primărie și să garaneze ordinea și buna desfășurare a manifestațiilor. Prin urmare, nemaiexistând nicio îndoială că vom asista în continuare la demonstrații politice ale opoziției, inițiatorii ar trebui să schimbe unele lucruri pentru a nu ține în beznă opinia publică. Asta înainte de a-și lega ochii cu benzi negre.
Și, în fine, în al treilea rând, protestul trebuie reinventat din simplul motiv că așa nu mai merge. Nu mai merge fiindcă bateriile s-au cam dus. Celularele transformate în lămpașe sunt tot mai puține.
Există însă, e drept, în această lună decembrie, o masă critică de la care organizatorii, în măsura în care își și asumă acest statut, ar putea porni. Suntem în luna decembrie și nu avem cum să nu ne amintim de modul în care emanații, întâiul dintre ei fiind Ion Iliescu, pentru a acapara puterea, i-au ținut ostatici pe Ceaușești câteva zile la secret, astfel încât să moară cât mai mulți oameni după extragerea acestora din Comitetetul Central, circa 1000, și să fie răniți alți mii de oameni, dintre care mulți au rămas mutiliați pe viață. Tocmai de aceea este pe cale de a fi finalizat un dosar penal pentru genocid, în care mai mulți emanați, primul pe listă fiind Ion Iliescu, urmează să fie acuzați. După ce același Ion Iliescu este acuzat de genocid și într-un alt dosar. Cel al Mineriadei. Revoluționarii autentici, câți au mai rămas, sunt și ei extrem de nemulțumiți, pentru că în Guvernul Românie sunt reprezentnați de contrarevoluționari, împinși acolo tot de către domnul Ion Iliescu. În consecință, ei s-ar putea alătura demonstranților. Și unii o fac deja. Luna decembrie a acestui an coincide și cu dezvăluiri grele făcute de fostul șef al Securității, Iulian Vlad, care descrie în detaliu cum și de ce a fost organizată lovitura de stat din decembrie 1989. Și ce forțe externe s-au implicat. A funcționat și atunci un fel de stat paralel. Care a dat de pământ cu statul ilegitim comunist, de i-au sărit fulgii. Până când nu a mai rămas piatră pe piatră. Desigur, cu excepția serviciilor așa zis inteligente. Române și străine. Pentru care România a devenit mină de aur. Raiul pe pământ. Așa că cei care nu prea înghit statul paralel s-ar putea, printr-un efect pervers, să se alăture unor manifestații, care inițial au fost concepute tocmai pentru a susține staul paralel.
Dacă vorbim de masa critică, atunci nu avem cum să nu ne gândim și la legea bugetului de stat, care va fi adoptată tot în această lună decembrie, în ciuda miilor sau poate zecilor de mii de amendamente, pe care opoziția parlamentară le va face, punând softurile să lucreze și care, firește, vor fi respinse de o majoritate care parcă a înnebunit și ține morțiș să începem anul viitor cu un nou buget. Așa că toți cei nemulțumiți de modul în care arată bugetul pe 2018 se pot alătura și ei protestelor. Eu unul, de pidă, mă număr printre cei neumulțumiți. Și ca mine sunt mulți alții. Din patronate și din sindicate.
De altfel, opoziția nu prea mai are ce să facă prin Parlament. De zbierat a zbierat până a răgușit. A obosit și să scrie lozinci. Transmisiile  în direct pe Facebook sau perimat și ele. Iar lămpașele nu au efect decât dacă se stinge lumina. E timp berechet pentru că în materie de amendamente lucrează doar softul, pe automat, ca liderii partidelor de opoziție, cu mic cu mare, să-și îndrume organizațiile locale din întreaga țară să iasă la revoluție. Pentru asta, nu au altceva de făcut decât să-și asume protestul.
Este un protest susținut zi și noapte la propriu și la figurat de însuși președintele României Klaus Iohannis. Chiar și dacă nu este nici spontan și nici legal. Mai nou, chiar și de puternica șef a Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kovesi, care apără statul de drept. Ce ar fi să-i trimită și pe procurori în stradă? Nu ca să facă dosare. Nu ca să aresteze. Ca să protesteze. Pentru că – nu-i așa? – ciuma roșie vrea să distrugă statul drept.
La fel ca în 1989, când scutul înarmat al poporului, vajnica Securitate, fie a trădat, fie a fost incapabilă să-i apere pe Ceaușescu și statul comunist și s-a lăsat fentată atât de factorul intern cât mai ales de factorul extern și acum s-ar putea să asistăm la o mișcare asemănătoare, prin care statul ăsta nou pe care-l avem să fie lăsat în offsaid. Tot de către serviciile inteligente. Pentru că dacă a mers o dată legată la ochi cu bandă neagră și, în final, a ieșit mai întărită decât înainte, cu o putere infinit mai mare și extrem de bogată, vajnica noastră Securitate mai poate încerca o dată. Se mai poate lăsa o dată moale, mergând pe mâna altor servicii secrete, la fel de prietene cum au fost și celelalte cu fosta Securitate în urmă cu 28 de ani.
Dar până una alta avem atât de mulți securiști cu acte în regulă și atât de mulți securiști cu acte în neregulă, încât dacă ar pune-o și ei de o demonstrație ar bubui întreaga Românie de sunetele tigăilor lovite cu bulanul iar nopțile ar fi feerice, o veritabilă sărbătoare a lămpașelor.
Iată, așadar, cât de multe ingrediente ar exista pentru măturarea de la putere a nesuferiților, care au câștiga alegerile și aducerea la putere a băieților buni, curați și frumoși, care le-au pierdut.
Sursa: sroscas.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu