luni, 25 decembrie 2017

Mitropolitul Clujului - IPS Andrei Andreicuţ, Pastorală de Crăciun

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, spune în Pastorala de Crăciun că enoriaşii trebuie să fie credincioşi, dar şi implicaţi în acte filantropice, în condiţiile în care, în ţară, este foartă multă lume săracă şi nevoiaşă.

IPS Andrei Andreicuţ a declarat  la Cluj-Napoca, în mesajul de Crăciun, transmis de la reşedinţa mitropolitană, că dacă enoriaşii sunt indiferenţi nu fac mărturie pentru Hristos, ci contramărturie.

”În vremurile noastre, dacă vrem să îl mărturisim pe Hristos ar trebui să fim foarte credincioși, legat de biserică, de tradiția creștină, dar pe de altă parte să fim implicați în actele filantropice, pentru că așa de multă lume este săracă, este nevoiașă și suferindă. Cât de mult ar trebui ajutați acești oameni care așteaptă dragostea noastră, ajutorul nostru. În felul acesta l-am mărturisi pe Hristos, iar dacă suntem indiferenți, reci, nu facem mărturie, ci contramărturie”, a spus mitropolitul Clujului.

Potrivit acestuia, Pastorala sa de Crăciun, care va fi citită în biserici în cadrul Liturghiei oficiată cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, poartă titlul ”Mărturie şi contramărturie”, în care s-a referit la creştinii care au depus mărturie pentru Hristos, unii dintre aceştia suferind în temniţele comuniste din această cauză.

”Mulţi mărturisitori au ajuns în închisoare şi unii au murit acolo. Printre aceşti mărturisitori se numără Arsenie Papacioc, Bartolomeu Anania, Florea Mureşanu, Liviu Galaction Munteanu, Ioan Bunea. Mulţi dintre preoţii mărturisitori, după ce au scăpat de închisoare, au fost reintegraţi în slujire de către Patriarhul Iustinian şi de Arhipiescopul Clujului, Teofil Herineanu. Ei l-au mărturisit pe Hristos şi mărturia lor va rămâne un exemplu de verticalitate vrednic de imitat”, a mai spus IPS Andrei Andreicuţ.


                                                                                         Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu