vineri, 11 mai 2018

Comunicat de presa - Conferinta ARACO - Cluj

11.05.2018

        
Conferinţa ARACO

         Deputatul PSD Marius Sorin Bota a participat azi, la Cluj Napoca, în calitate de invitat, la conferinţa anuală a Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), asociaţie profesională şi patronală, confederativă, reprezentativă pentru ramura de construcţii-montaj, conform Legii 62/2011.
            În luarea sa de cuvânt, deputatul a făcut referire la câteva probleme cu care se confruntă în acest moment piaţa construcţiilor din România.
            ”Sunt firme străine care câştigă licitaţii în România în asociere cu firme româneşti. Se poate face această asociere, inclusiv cu firme dinafara U.E., precum China, Japonia, etc (un subiect deja abordat). Primul proiect scos la licitaţie pe care l-au câştigat chinezii, în asociere cu o firmă locală, este ~Centura Bucureştiului~. Ei aduc tehnologie, know- how şi aduc forţă de muncă, nu neapărat mai iefrină, ci disponibilă, pentru că la noi nu mai găseşti. Sunt firme din România care au reuşit într-un parteneriat cu firme din străinătate, însă sunt şi firme care sunt cumva ”a doua roată”, având un cuvant mic de spus. Consider că o asociere de firme româneşti, care să participe în licitaţii, ar putea câştiga contracte mari, lucru care este foarte important. ONG-urile sunt structuri care, în anumite domenii (mediu - de exemplu), sunt foarte active şi vocale, urmărindu-si cu stricteţe obiectivele.  Cred că şi ONG-ul dumneavoastră ar trebui să se implice mai mult în ceea ce se întâmplă pe piaţa construcţiilor din România având în componenţă firme cu experienţă şi expertiză în acest domeniu de activitate”, a punctat deputatul Sorin Bota.
             


Cabinetul deputatului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu