joi, 10 mai 2018

Sindicatele a patru universități, printre care și UBB, nemulțumite de prestația ministrului Educației


Într-o scrisoare deschisă transmisă azi ministrul Educației, Valentin Popa, conducerile sindicatelor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București şi Universitatea de Vest din Timișoara, universităţi membre ale Consorţiului Universitaria, transmit nemulțumirea membrilor acestora în privința situației generate de tergiversarea găsirii unei soluții bazate pe dialog la problema generată de alocarea locurilor bugetate la universitățile amintite.
”Ca actori sociali, cele patru sindicate promovează dialogul, normalitatea academică, siguranţa şi transparenţa în soluţionarea situațiilor conflictuale apărute. Niciun demers democratic al marilor universităţi nu a reuşit să aşeze părţile implicate la masa tratativelor și nici dialogul promis a fi inițiat de către domnul ministru în cadrul discuției din data de 27.04.2018 nu s-a realizat.
În lipsa unui dialog real și dedicat, situația poate genera consecințe multiple și negative, pe orizont de timp scurt, mediu și lung, mai ales în condițiile finanțării sistemului educațional la limita de avarie.
Solicitarea în comun a celor patru sindicate este îndreptată spre găsirea resurselor necesare disponibilității de a dialoga și a negocia.
Sindicatul UNIO de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza
Sindicatul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
Sindicatul Personalului Didactic din Universitatea din București Alma Mater
Sindicatul Universitas Timisiensis, Universitatea de Vest din Timișoara”, se arată în scrisoare.
                                                                                                                              Radu Ștefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu